Η κυβέρνηση της Σομαλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη το θάνατο τουλάχιστον 200 φερόμενων ανταρτών της Αλ Σαμπάμπ, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Κέρας της Αφρικής, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις επαρχίες Γκαλγκουντούντ και Μέσο Σαμπέλ, στο κέντρο της χώρας, στο πλαίσιο των πρόσφατων επιθέσεων που έχει εξαπολύσει εναντίον της οργάνωσης.
Όπως δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SONNA ο υφυπουργός Πληροφοριών της Σομαλίας Αμπντιραχμάν Γιουσούφ Αντάλα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατασχέθηκαν επίσης και μεγάλες ποσότητες όπλων.
«Οι δυνάμεις μας ενήργησαν ταχύτατα κατά των τρομοκρατών της Αλ Σαμπάμπ που είχαν αρχίσει να ξανασυγκεντρώνονται στην περιοχή» ενημέρωσε ο Σομαλός αξιωματούχος, που στη συνέχεια τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να καταστρέψουμε το δίκτυο των τρομοκρατών στην περιοχή και σε ολόκληρη τη χώρα».
Μετά από προετοιμασίες μηνών, πριν από λίγες ημέρες η Μογκαντίσου ανακοίνωσε τον ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Αλ Σαμπάμπ, με επιθέσεις του στρατού εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης σε συνεργασία με διεθνείς δυνάμεις που σταθμεύουν στη χώρα, αλλά και με τοπικές φυλές και πολιτοφυλακές που σε μεγάλο βαθμό δρουν αυτόνομα. Ο νέος πρόεδρος της χώρας, Χασάν Σεΐχ Μοχαμούντ, αναλαμβάνοντας για δεύτερη φορά τα ηνία της Σομαλίας πριν από ένα χρόνο περίπου, είχε υποσχεθεί ότι η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα βρισκόταν στο επίκεντρο των προσπαθειών του για τη σταθεροποίηση της πολύπαθης χώρας της Ανατολικής Αφρικής.
Πηγή: Europa Press
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος