ΕΚ: Η πρώην υπάλληλος και πληροφοριοδότης του Facebook Φράνσις Χάουγκεν καταθέτει την Δευτέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ανταπόκριση από το Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ακρόαση της πρώην υπαλλήλου του Facebook που διοργανώνεται την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου το απόγευμα από την Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνεργασία με τις επιτροπές Βιομηχανίας, Νομικών Υποθέσεων, Πολιτικών Ελευθερίων και των ειδικών επιτροπών για την παραπληροφόρηση και την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με την κ. Χάουγκεν τον αρνητικό αντίκτυπο στους χρήστες προϊόντων και επιχειρηματικών μοντέλων μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, όπως του Facebook και τον τρόπο με το οποίο οι ψηφιακοί κανόνες της ΕΕ μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα. Η διαδικτυακή ασφάλεια, η διαφάνεια των αλγορίθμων και ο μετριασμός του κινδύνου σε σχέση με τον προτεινόμενο νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες θα είναι, άλλωστε μεταξύ των θεμάτων που θα εξεταστούν στην ακρόαση.

Η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών συζητά επί του παρόντος για την τροποποίηση και βελτίωση της πρότασης, που υποβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2020. Αυτό το σχέδιο νόμου στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου ψηφιακού χώρου στον οποίο προστατεύονται τα δικαιώματα των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων κανόνων για την αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο, ενίσχυσης της λογοδοσίας και της διαφάνειας των αλγορίθμων και αντιμετώπισης της εποπτείας περιεχομένου και της στοχευμένης διαφήμισης. Αμέσως μετά την ακρόαση, η κ. Χάουγκεν θα προβεί σε δήλωση στα μέσα ενημέρωσης μαζί με την εισηγήτρια του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες, δανέζα ευρωβουλευτή Κριστέλ Σαλνταμοζέ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος