ΕΚ: Αξιολόγηση του έργου των Ομάδων Εργασίας της Ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης

Η αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, που αποτελείται από 108 ευρωβουλευτές, θα αξιολογήσει το έργο που επιτελέστηκε από τις ομάδες εργασίας της Διάσκεψης. Η ανταλλαγή περιστρέφεται γύρω από τη συνέχεια των συζητήσεων των Ομάδων Εργασίας της Διάσκεψης, οι οποίες έχουν συντάξει τις προκαταρκτικές προτάσεις τους που συζητήθηκαν πρόσφατα στην Ολομέλεια της Διάσκεψης στο Στρασβούργο.

Η αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου στοχεύει σε ένα φιλόδοξο αποτέλεσμα, μετατρέποντας τις συστάσεις των πολιτών σε ισχυρές προτάσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τις τελευταίες απειλές για την ευρωπαϊκή δημοκρατία, την ειρήνη και την ασφάλεια. Αρκετοί ευρωβουλευτές έχουν προτείνει την ιδέα μιας Συνέλευσης για την αναθεώρηση των Συνθηκών της ΕΕ ως διάδοχο της Διάσκεψης.

Η επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας έχει προγραμματιστεί για τις 8-9 Απριλίου στο Στρασβούργο, όπου οι ομάδες εργασίας θα παρουσιάσουν τις ενοποιημένες προτάσεις τους. Η Ολομέλεια αναμένεται να υποβάλει τις τελικές της προτάσεις με συναίνεση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο στα τέλη Απριλίου, ώστε η τελική έκθεση να παραδοθεί στους Προέδρους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ στις 9 Μαΐου στο Στρασβούργο.

Ανταπόκριση-Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος