«Είμαι αστροναύτης σε αποστολή – Πλήρωσε 30.000 ευρώ για την επιστροφή μου και παντρευόμαστε!» – Μια διαφορετική απάτη

Array

Πάνω από 30.000 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει επιτήδειος, από μια γυναίκα από την Ιαπωνία, όταν της παρουσιάστηκε ως Ρώσος αστροναύτης ο οποίος εργάζεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας είπε στη γυναίκα ότι την αγαπούσε και ήθελε να την παντρευτεί, ωστόσο για να επιστρέψει από το Διάστημα και να τη συναντήσει στην χώρα της, χρειαζόταν να του στείλει χρήματα για «να πληρώσει τα τέλη προσγείωσης».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Yomiuri Shimbun, μεταξύ 19 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου, η γυναίκα του έστειλε, συνολικά, πάνω από 30.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Instagram στις 28 Ιουνίου. Ο άνδρας αρχικά της είπε ότι εργαζόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με το Newsweek.

Ακολούθως, ο ίδιος άρχισε να εκφράζει τα «συναισθήματά» του απέναντί ​​της, στέλνοντάς της μηνύματα του στυλ: «Θέλω να ξεκινήσω τη ζωή μου στην Ιαπωνία» και «Ακόμα κι αν το πω 1000 φορές, δεν θα το καταλάβω αυτό, αλλά θα συνεχίσω να το λέω. Σ’ αγαπώ».

Αφού ο επιτήδειος συνέχισε να επιμένει να του στείλει περισσότερα χρήματα, το θύμα υποψιάστηκε πως πρόκεται για απάτη και τότε μόλις ειδοποίησε την αστυνομία.

«Οι ρομαντικές απάτες χρησιμοποιούν συναισθηματική χειραγώγηση για να εξαπατήσουν τα θύματα να στείλουν χρήματα ή να εκτελέσουν κάποια άλλη παράνομη δραστηριότητα. Συνήθως ξεκινούν στο διαδίκτυο, είτε μέσω μιας εφαρμογής γνωριμιών ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε στο Newsweek ο Paul Bischoff, συντάκτης της Comparitech και τακτικός σχολιαστής σε θέματα κυβερνοασφάλειας και απορρήτου σε διεθνή ΜΜΕ.

«Ο απατεώνας ισχυρίζεται ότι έχει κάποιο είδος δουλειάς που τον εμποδίζει να συναντήσει το θύμα αυτοπροσώπως, όπως ένας στρατιώτης, γιατρός σε μια ζώνη σύγκρουσης ή, σε αυτήν την περίπτωση, ένας αστροναύτης στο Διάστημα. Συχνά ξεκινούν από το να πλημμυρίζει με έπαινο και στοργή το θύμα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Μόλις το θύμα είναι αρκετά ερωτευμένο, ο απατεώνας έρχεται με κάποιο είδος έκτακτης δαπάνης», είπε ακόμη ο Bischoff.

Πηγή: y108.ca / Newsweek

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος