«Είμαι ακόμα ζωντανός» – Με χιούμορ και καλή διάθεση βγήκε ο Πάπας Φραγκίσκος από το νοσοκομείο (video)

«Είμαι ακόμα ζωντανός» αστειεύτηκε στους δημοσιογράφους ο 86χρονος Πάπας Φραγκίσκος σήμερα (01.04.2023), βγαίνοντας από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν εδώ και τρεις μέρες. Ο ποντίφικας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την Τετάρτη εξαιτίας βρογχίτιδας και του χορηγήθηκε αντιβιοτική θεραπεία.

«Είμαι ακόμη ζωντανός, δεν φοβήθηκα. Εκτιμώ πάρα πολύ όλους όσους εργάζονται στο νοσοκομείο. Χρειάζεται ηρωική διάθεση, όπως και τρυφερότητα με τους ασθενείς», είπε χαρακτηριστικά ο Φραγκίσκος, σχολιάζοντας την σύντομη παραμονή του στο νοσοκομείο.

Βγήκε από το όχημά του και δέχθηκε ευχές για περαστικά από όσους είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχθούν, μια γυναίκα τον αγκάλιασε ξεσπώντας σε λυγμούς ενώ υπέγραψε στο γύψο ενός παιδιού με σπασμένο χέρι.

«Είμαι ακόμα ζωντανός» – Με χιούμορ και καλή διάθεση βγήκε ο Πάπας Φραγκίσκος από το νοσοκομείο (video)
AP Photo/Gregorio Borgia

Η επίσημη ανακοίνωση

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Matteo Bruni, ανακοίνωσε ότι: «Σήμερα το πρωί, Σάββατο 1 Απριλίου, ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο A. Gemelli.

Πριν φύγει από το κτίριο, ο Πάπας χαιρέτησε τον Πρύτανη του Καθολικού Πανεπιστημίου, Franco Anelli, με τους στενότερους συνεργάτες του, τον Γενικό Διευθυντή της Πολυκλινικής, Μάρκο Ελεφάντι, τον Γενικό Εκκλησιαστικό Βοηθό του Καθολικού Πανεπιστημίου, Μονσινιόρ Κλαούντιο Τζουλιωδορίου και την ομάδα γιατρών και εργαζομένων στον τομέα της υγείας που τον βοήθησαν αυτές τις μέρες».

Η νοσηλεία του Πάπα μάλιστα – σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του – δεν πρόκειται να μεταβάλει το πρόγραμμα που είχε σχεδιαστεί για τους εορτασμούς της Μεγάλης Εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα:

 .  Ο Πάπας θα προΐσταται των εορτασμών, με έναν καρδινάλιο που θα γιορτάζει στο βωμό, ακόμη και την ημέρα του Πάσχα.

 .  Την Πέμπτη ο Πάπας θα τελέσει Λειτουργία in cena domini στη φυλακή ανηλίκων Casal del Marmo στη Ρώμη.  Αυτή η Λειτουργία θα τελεστεί ιδιωτικά, αλλά με ζωντανό ήχο και βίντεο, ενώ το χρονοδιάγραμμα δεν είναι ακόμη γνωστό.

 .  Όσο για τη Via Crucis, δεν έχουν δοθεί ακόμη λεπτομέρειες. 

Ανταπόκριση – Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος