Στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών από τον Ιούλιο, θα προχωρήσει η Ελβετία, μετά την απόφαση που έλαβε και συγκεκριμένα θα χρησιμοποιήσει το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTEch, κατά του κορονοϊού.
«Η Swissmedic μελέτησε προσεκτικά την αίτηση… που κατέθεσε η Pfizer», αναφέρει η ρυθμιστική αρχή σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, αφότου χορήγησε στο εμβόλιο προσωρινή, τυπική εξουσιοδότηση για τους 12-15 ετών.
Το εμβόλιο, όπως και για τα άτομα άνω των 16 ετών, πρέπει να χορηγηθεί σε δύο δόσεις, μετά τις κλινικές δοκιμές που κατέδειξαν περίπου 100% αποτελεσματικότητα στη νεότερη ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με τη Swissmedic.
Ελβετοί αξιωματούχοι έχουν πει πως ελπίζουν να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των 12-15 ετών από αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου οι μαθητές να είναι έτοιμοι για τη σχολική χρονιά 2021-2022 και να βοηθήσουν στη μείωση μιας πιθανής εστίας διασποράς του ιού, ενόψει του χειμώνα.
«Όσο περισσότερο εμβολιάζεται ο κόσμος, και τα παιδιά αποτελούν μέρος αυτού, τόσο λιγότερο θα κυκλοφορεί ο ιός και τόσο μικρότερος θα είναι ο κίνδυνος για τις ευπαθείς ομάδες», ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Ελβετίας στο Reuters, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη στρατηγική αυτή για τα παιδιά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος