Εγκλωβισμένη στην Γάζα η πεθερά του πρώτου υπουργού της Σκωτίας – «Αυτό θα είναι το τελευταίο μου βίντεο»

«Αυτό θα είναι το τελευταίο μου βίντεο» φαίνεται να λέει η πεθερά του Πρώτου Υπουργού της Σκωτίας Χάμζα Γιούσαφ, η οποία βρίσκεται μαζί με τον σύζυγό της εγκλωβισμένη στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Elizabeth El Nakla – η μητέρα της συζύγου του κ. Yousaf, Nadia – επισκέφτηκε τη Γάζα την περασμένη εβδομάδα με τον σύζυγό της Maged, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας από το Deir Al Balah, νότια της πόλης της Γάζας, σε ένα βίντεο που δημοσίευσε ο κ. Γιούσαφ στο X, πρώην Twitter, η κα El Nakla φαίνεται να λέει: «Αυτό θα είναι το τελευταίο μου βίντεο. Όλοι από τη Γάζα κινούνται προς το σημείο που βρισκόμαστε. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό – και εξακολουθούν να τους βομβαρδίζουν καθώς φεύγουν. “Πού θα τους βάλουμε;”» ρωτάει η συνταξιούχος νοσοκόμα από το Dundee της Σκωτίας.

Η ισραηλινή προειδοποίηση εκκένωσης αφορά περιοχή όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, για το οποίο η Human Rights Watch έχει πει ότι περιθάλπτει περισσότερα από 6.000 τραυματισμένους και καλύπτει δύο μεγάλους καταυλισμούς προσφύγων.

«Αλλά η σκέψη μου είναι – σε όλους αυτούς τους ανθρώπους στο νοσοκομείο που δεν μπορούν να εκκενωθούν», λέει στο βίντεο η κα El Nakla.

«Πού είναι η ανθρωπότητα; Πού είναι οι καρδιές των ανθρώπων στον κόσμο, να το αφήσουμε αυτό να συμβεί στη σημερινή εποχή; Είθε ο Θεός να μας βοηθήσει, αντίο».

Στην ανάρτηση του με το βίντεο, ο κ. Γιούσαφ έγραψε: “Αυτή είναι η Elizabeth El Nakla. Είναι η πεθερά μου. Μια συνταξιούχος νοσοκόμα από το Dundee της Σκωτίας. Αυτή, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στη Γάζα, δεν έχει καμία σχέση με τη Χαμάς. Της είπαν να φύγει από τη Γάζα, αλλά, όπως και ο υπόλοιπος πληθυσμός, είναι παγιδευμένη χωρίς πουθενά να πάει».

Μεταξύ των πρώτων που σχολίασαν την ανάρτηση ήταν η πρώην πρώτη υπουργός Nicola Sturgeon, η οποία έγραψε: «Η καρδιά μου ραγίζει για τον λαό του Ισραήλ και για όλους τους αθώους πολίτες στη Γάζα που πληρώνουν επίσης το τίμημα των φρικτών τρομοκρατικών ενεργειών της Χαμάς».

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος