Αίγυπτος: συμφωνία με την China Construction για την κατασκευή νέας διοικητικής πρωτεύουσας

Η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία με κινεζική εταιρία για την κατασκευή και τη χρηματοδότηση μέρους της σχεδιαζόμενης νέας διοικητικής πρωτεύουσας που θα ανεγερθεί ανατολικά του Καΐρου, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την επένδυση αυτή.

Βάσει της συμφωνίας, η κρατική κινεζική εταιρία τεχνικών έργων, επίσης γνωστή και ως China Construction, θα «μελετήσει την κατασκευή και τη χρηματοδότηση» του διοικητικού τμήματος της νέας πρωτεύουσας, το οποίο θα περιλαμβάνει υπουργεία, κρατικές υπηρεσίες αλλά και το προεδρικό γραφείο.

Η νέα πρωτεύουσα εντάσσεται σε μια σειρά μεγάλων έργων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι με στόχο να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε μια χώρα με πληθυσμό 90 εκατομμυρίων.

Η σχεδιαζόμενη πόλη, την οποία η Αίγυπτος θέλει να οικοδομήσει μέσα σε 5-7 χρόνια με κόστος 45 δισεκ. δολαρίων, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από κάποιους Αιγύπτιους, που θεωρούν το έργο μη απαραίτητο και κακοσχεδιασμένο.

Η εν λόγω πόλη, η οποία θα έχει το μέγεθος της Σιγκαπούρης, θα περιλαμβάνει ένα αεροδρόμιο μεγαλύτερο από το Χίθροου του Λονδίνου, ένα κτίριο υψηλότερο από τον Πύργο του Άιφελ και περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα δρόμων και λεωφόρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος