Εγγονός του Σαρλ ντε Γκωλ: Συγκλονιστικές διακρίσεις κατά του ρωσικού λαού 

Οι διακρίσεις σε βάρος του ρωσικού λαού λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία είναι πρωτόγνωρες και πολύ συγκλονιστικές, δήλωσε ο εγγονός του πρώτου προέδρου της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας του Σαρλ ντε Γκωλ, Πιερ ντε Γκωλ.

«Ο παππούς μου πάντα υποστήριζε και υπερασπιζόταν την ανάγκη οικοδόμησης και διατήρησης ισχυρών σχέσεων με τη Ρωσία ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας». Αγαπούσε τη Ρωσία. «Η οικογένειά μου κι εγώ αγαπάμε αυτήν και τον λαό της, τον ρωσικό λαό, του οποίου το δικαίωμα στην ιδιοκτησία παραβιάζεται τόσο άδικα σε όλο τον κόσμο», είπε ο Ντε Γκωλ σε δεξίωση στη ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι με την ευκαιρία της Ημέρας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που συμβαίνει του θυμίζει τις χειρότερες εποχές της κατοχής και του καθεστώτος Vichy στη Γαλλία.

«Φταίνε και οι καλλιτέχνες και οι Ρώσοι αθλητές;». «Αυτή η συστηματική και μη επιλεκτική πολιτική απαλλοτρίωσης και διακρίσεων ολόκληρου του ρωσικού λαού είναι πρωτάκουστη και πολύ συγκλονιστική για μένα», επεσήμανε.

Όπως δήλωσε, οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας προκάλεσαν βαθιά οικονομική κρίση στην Ευρώπη και αδύναμους Ευρωπαίους.

«Όλοι σήμερα αναγνωρίζουν την ευθύνη των Ηνωμένων Πολιτειών στην τρέχουσα σύγκρουση, τον μοιραίο ρόλο του ΝΑΤΟ, που συνεχώς επεκτείνεται και την απερίσκεπτη πολιτική της ουκρανικής κυβέρνησης. «Οι ουκρανικές αρχές, ενθαρρύνονται από καλές υποσχέσεις, αμερικανικές και ευρωπαϊκές ψευδαισθήσεις, ακολούθησαν μια άσεμνη πολιτική έναντι του ρωσικού πληθυσμού του Ντονμπάς, πολλαπλασιάζοντας τις διακρίσεις, τις ληστείες και τους βομβαρδισμούς», είπε ο Ντε Γκωλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Δυτικοί επέτρεψαν στον Βλαντιμίρ Ζελένσκι, «τους ολιγάρχες και τις νεοναζιστικές στρατιωτικές ομάδες του, να πέσουν στη δίνη του πολέμου».

Πιστεύει ότι οι Αμερικανοί θέλουν να προκαλέσουν μια νέα αντιπαράθεση μεταξύ Ανατολής και Δύσης, που έχει μοναδικό σκοπό να αποδυναμώσει και να διχάσει την Ευρώπη, καθώς και να αποδυναμώσει, την οικονομία και το σύστημά τους.

Οι κυρώσεις δεν είναι αποτελεσματικές, αδυνατίζουν μόνο τους Ευρωπαίους και άλλα έθνη του κόσμου, προκαλώντας μια βαθιά, συστημική και διαρκή οικονομική κρίση που ήδη μας επηρεάζει όλους – από την τιμή του ψωμιού μέχρι την τιμή των καυσίμων, καθώς και ελλείψεις σε τρόφιμα, πρώτες ύλες και βιομηχανικά μέταλλα.

«Έχουμε ξεχάσει ότι για τουλάχιστον έναν αιώνα, όλες οι μεγάλες οικονομικές κρίσεις προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες;» είπε ο εγγονός του Γάλλου στρατηγού.

Ο Ντε Γκωλ δήλωσε ότι η Γαλλία και η Ρωσία πρέπει να συνεργαστούν για την ενοποίηση και την ασφάλεια της Ευρώπης και είναι προς το συμφέρον του Παρισιού να διατηρήσει καλές σχέσεις με τη Μόσχα.

«Ήρθα εδώ για να πω για άλλη μια φορά ξεκάθαρα και δυνατά ότι είναι προς το συμφέρον της Γαλλίας να διατηρήσει καλές σχέσεις με τη Ρωσία και να πω ότι πρέπει να εργαστούμε μαζί για να βελτιώσουμε την ενοποίηση και την ασφάλεια της ηπείρου μας, καθώς και την ισορροπία και την ειρήνη στον κόσμο», είπε.

Ο Ντε Γκωλ δήλωσε ότι θα ήθελε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν να επιδείξει περισσότερη θέληση και θάρρος αντί να υποφέρει από την πολιτική που επιβάλλουν οι ΗΠΑ, η οποία τον καθιστά εξαρτημένο.

«Στην τρέχουσα τρομερή και επικίνδυνη κατάσταση, η Γαλλία μπορεί και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο. Η Γαλλία και η Ρωσία είναι και οι δύο κόρες της Ευρώπης… Επιτρέψτε μου να αναφέρω τα λόγια του στρατηγού Ντε Γκωλ: «Εμείς στη Γαλλία δεν θεωρήσαμε ποτέ τη Ρωσία εχθρό. «Είμαι αφοσιωμένος στην ανάπτυξη της γαλλο-ρωσικής φιλίας και ποτέ δεν έχω στείλει ή θα στείλω όπλα σε ανθρώπους που θα πολεμούσαν εναντίον της Σοβιετικής Ρωσίας», ανέφερε ο εγγονός του Σαρλ ντε Γκωλ.

Πηγή: Politika

Επιμέλεια – μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος