Εφτά στους δέκα Ρώσους θέλουν τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

H πλειοψηφία των Ρώσων (70%) θα υποστήριζε τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Levada-Centr.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (57%) δεν συμφωνεί ότι η Ουκρανία πρέπει να πάρει πίσω τα εδάφη που κατέχει η Ρωσία.

Στη μηνιαία δημοσκόπηση για τον πόλεμο, την οποία διεξάγει το Levada-Centr, οι ερωτηθέντες χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ίσες ομάδες. Η πρώτη ομάδα ρωτήθηκε: «Αν αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσιζε να τερματίσει τη στρατιωτική σύγκρουση με την Ουκρανία, θα υποστηρίζατε ή όχι αυτή την απόφαση;»

Το 37% απάντησε «σίγουρα υποστηρίζω», το 33% «μάλλον θα υποστηρίξω», το 12% «σίγουρα όχι» , το 9% – «μάλλον όχι», το 9% – «δυσκολεύομαι να απαντήσω».

Η δεύτερη ομάδα ρωτήθηκε: «Εάν αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσιζε να τερματίσει τη στρατιωτική σύγκρουση με την Ουκρανία και να επιστρέψει τα προσαρτημένα εδάφη της Ουκρανίας, θα υποστηρίζατε ή όχι αυτή την απόφαση;».

Το 16% απάντησε «σίγουρα θα υποστηρίξω», το 18% «μάλλον θα υποστηρίξω», το 19% «μάλλον δεν θα υποστηρίξω», το 38% «σίγουρα δεν θα υποστηρίξω», το 10% «δυσκολεύομαι να απαντήσω».

Στο ερώτημα αν θα πρέπει να συνεχιστούν οι εχθροπραξίες ή να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ των διαπραγματεύσεων. Το 37% τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των εχθροπραξιών ενώ το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία υποστηρίζεται περισσότερο από άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω, σε ποσοστό 45%, ενώ σε άτομα ηλικίας 18 έως 24 ετών το ποσοστό αυτό αγγίζει το 23%.

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος