ΕΕ: O αγροδιατροφικός τομέας χρειάζεται «μία μακροπρόθεσμη προοπτική», λέει Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

O αγροδιατροφικός τομέας χρειάζεται «μία μακροπρόθεσμη προοπτική» για την αντιμετώπιση των προκλήσεων υπογράμμισε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ανταπόκριση ΕΡΤ: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αρχική της τοποθέτηση στον στρατηγικό διάλογο για τη γεωργία τόνισε τη σημασία που έχει ο συγκεκριμένος τομέας επισημαίνοντας ότι χάρη στους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτόν ξεπεράστηκαν δύσκολες περίοδοι και καταστάσεις, όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και η παγκόσμια επισιτιστική κρίση που ήταν συνέπειες της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία.

«Ο αγροδιατροφικός τομέας έδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα» σημείωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τέλος, εξήγησε ότι ο στρατηγικός διάλογος για τη γεωργία στοχεύει στην εξεύρεση συναίνεσης σε σημαντικά ζητήματα όπως η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των αγροτών και η αξιοποίηση της γνώσης και της τεχνολογίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος