ΕΕ: Η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης κορυφής ΕΕ-Κίνας

Η επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης κορυφής ΕΕ-Κίνας που θα πραγματοποιηθεί αύριο, 1η Απριλίου. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μαζί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ θα έχουν συζητήσεις με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ και θα ακολουθήσουν ανταλλαγές με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Ζιζνπίνγκ.

Δεδομένης της σοβαρότητας των πρόσφατων εξελίξεων, οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αναμένεται να επικεντρωθούν στην αδικαιολόγητη και απρόκλητη επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τον αρνητικό αντίκτυπό της στο σύστημα που βασίζεται σε κανόνες, στην παγκόσμια ασφάλεια και την οικονομία, επισημαίνει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Οι ηγέτες της ΕΕ και της Κίνας αναμένεται επίσης να επανεξετάσουν τη συνολική διμερή ατζέντα ΕΕ-Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων, της δράσης για το κλίμα, της ψηφιακής τεχνολογίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία, καθώς και περιφερειακά ζητήματα.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος