ΕΕ: Η Ουκρανία στο επίκεντρο της επικοινωνίας του Επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

Tην κατάσταση στην Ουκρανία συζήτησαν ο επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου της Προέδρου της Κομισιόν, Μπγιορν Ζάιμπερτ και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν.

Συντόνισαν για τις διατλαντικές προετοιμασίες ενός ισχυρού πακέτου κυρώσεων, το οποίο θα αναπτυσσόταν γρήγορα σε περίπτωση περαιτέρω στρατιωτικής επιθετικότητας της Ρωσίας στην Ουκρανία. Συζήτησαν επίσης συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη της ουκρανικής οικονομίας.

Επιπλέον, αντάλλαξαν απόψεις για τη Στρατηγική Εταιρική Σχέση ΕΕ-ΗΠΑ για την Ενεργειακή Ασφάλεια και τα πρόσθετα βήματα που θα ληφθούν για την προετοιμασία για οποιαδήποτε μελλοντική διακοπή του ενεργειακού εφοδιασμού στην Ευρώπη. Η ενεργειακή συνεργασία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ εντείνεται, σύμφωνα με την κοινή δήλωση των Προέδρων Τζο Μπάιντεν και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και μετά το Συμβούλιο Ενέργειας ΗΠΑ-ΕΕ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Τέλος, Ζάιμπερτ και Σάλιβαν συμφώνησαν να εντείνουν τις κοινές εργασίες για την πανδημία της COVID-19 και την παγκόσμια ασφάλεια υγείας, καθώς και για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και συνεργασία για την ανάπτυξη διεθνών υποδομών μέσω της Global Gateway και της πρωτοβουλίας Build Back Better World.

Βρυξέλλες – Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος