ΕΕ:Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνικό σχέδιο 20 εκ. ευρώ στήριξης στην τέχνη και την ψυχαγωγία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενέκρινε ένα ελληνικό σχέδιο ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο της πανδημίας του κορονοϊού για τη στήριξη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τέχνης και της ψυχαγωγίας.

Το καθεστώς, εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η δημόσια στήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων για την κάλυψη μέρους των απωλειών εσόδων από εισιτήρια που υπέστησαν αυτές οι εταιρείες λόγω των περιορισμών που ισχύουν για την προστασία από την COVID.

Ειδικότερα, το μέτρο θα είναι ανοιχτό σε εταιρείες που διαχειρίζονται θέατρα, κινηματογράφους και άλλους πολιτιστικούς χώρους, καθώς και σε διανομείς ταινιών που υπέστησαν μείωση του τζίρου το 2020, σε σύγκριση με το 2019.

Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες στη ρευστότητα και να συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό καθεστώς είναι σύμφωνο με τους όρους που ορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο.  Η ενίσχυση (i) δεν θα υπερβαίνει τα 2,3 εκατ. ευρώ ανά εταιρεία και (ii) θα χορηγηθεί το αργότερο ως στις 30 Ιουνίου 2022.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα, Βρυξέλλες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος