ΕΕ: Εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για τον ένα χρόνο από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Array

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να διοργανώσει κατά την πρώτη επέτειο του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου μια σημαντική εκδήλωση τον επόμενο μήνα στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της στην Άγκυρα.

«Θα διοργανώσουμε μια αρκετά σημαντική εκδήλωση εδώ στην Κωνσταντινούπολη, όταν θα συμπληρώνεται ένας χρόνος του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας» στις 22 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων της Ουκρανίας που θα προσκληθούν, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Νικολάους Μέγερ-Λάντρουτ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία.

Οι γεωπολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου θα βρίσκονται στην ατζέντα της εκδήλωσης, στην οποία θα υπάρχει επίσης τουρκική εκπροσώπηση, δήλωσε ο Μέγερ-Λάντρουτ, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές ποιος θα συμμετάσχει.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ημερομηνία κήρυξης του πολέμου, η 24η Φεβρουαρίου 2022, είναι «μια σημαντική καθοριστική στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία».

Τονίζοντας τη σημασία του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας, είπε ότι είναι παρόμοια με τη «στιγμή της ριζικής αλλαγής» που προκάλεσαν για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος