ΕΕ: Δημιουργία πανεπιστημικού πτυχίου που θα αναγνωρίζεται σε όλα τα κράτη μέλη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας πανεπιστημιακού πτυχίου που θα αναγνωρίζεται αυτόματα σε όλα τα κράτη μέλη του κοινοτικού μπλοκ. Ένα τέτοιο μέτρο θα εξαλείψει ορισμένες από τις τρέχουσες δυσκολίες για την ισοτιμία ορισμένων πανεπιστημιακών πτυχίων στις ευρωπαϊκές χώρες.

Η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πανεπιστημιακού διπλώματος, το οποίο θα αναγνωρίζεται αυτόματα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, ήταν ένα από τα κύρια σημεία που συζητήθηκαν την Τρίτη στο Παρίσι, σε μια άτυπη συνάντηση των υπουργών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρότζεκτ που προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει ήδη λάβει το πράσινο φως από πολλά κράτη μέλη, αλλά η υλοποίησή του θα απαιτήσει «αρκετά βήματα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Ευρωπαία Επίτροπος για την Καινοτομία, Έρευνα, Πολιτισμός, Εκπαίδευση και την Νεολαία,  η Βουλγάρα Mariya Gabriel.

«Η ιδέα είναι (ότι αυτά τα ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά διπλώματα) μπορούν να εφαρμοστούν για προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να παρέχουμε στα κράτη μέλη ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά. Μετά από αυτό, εναπόκειται σε αυτά (τα κράτη μέλη -) να τα ενσωματώσουν στην εθνική νομοθεσία», εξήγησε η Ευρωπαία Επίτροπος, η οποία ελπίζει ότι η πρωτοβουλία θα λάβει σάρκα και οστά» έως το 2024».

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος