ΕΕ: Δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν με Ευρωπαίους ηγέτες

Απόψε, η Πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν, συμμετείχε σε ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, τον Ιταλό Πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, τον Πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι  Ντούντα, τον Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ  Μισέλ και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η συνάντηση αποσκοπούσε στον συντονισμό της συλλογικής αντίδρασης στην επιθετική συμπεριφορά  της Ρωσίας όσον αφορά την Ουκρανία. Οι ηγέτες μοιράστηκαν την αξιολόγηση σχετικά με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Επιθυμούν να επιτύχει η διπλωματία, αλλά προχωρούν σε προετοιμασίες για όλα τα ενδεχόμενα.

Η Πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν,  επιβεβαίωσε εκ νέου την ισχυρή στήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία, η οποία περιλαμβάνει τη σημερινή ανακοίνωση ενός νέου πακέτου στήριξης ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τη μορφή δέσμης έκτακτης χρηματοδοτικής συνδρομής και 120 εκατομμυρίων ευρώ σε πρόσθετες επιχορηγήσεις.

Επιτροπή και η ΕΥΕΔ, εργάζονται για ένα ευρύ φάσμα τομεακών και μεμονωμένων κυρώσεων σε περίπτωση περαιτέρω στρατιωτικής επίθεσης από τη Ρωσία κατά της Ουκρανίας.

Επιπλέον, η Επιτροπή συνεργάζεται με τα κράτη μέλη και τους συμμάχους για την ετοιμότητα, στους τομείς της ενέργειας και της κυβερνοασφάλειας.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα, Βρυξέλλες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος