Εδιμβούργο: Σκάφος του συνιδρυτή της Microsoft πήρε κλίση – Αναφορές για τραυματίες

Η αστυνομία συμβούλευσε τους ανθρώπους να αποφύγουν την ζώνη και διευκρίνισε ότι το πλοίο που βρισκόταν σε πλατφόρμα συντήρησης «έφυγε» από τα στηρίγματά του

Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν σταλεί σήμερα (22.03.2022) σε ναυπηγείο στο Εδιμβούργο, μετά την ανατροπή ενός ερευνητικού πλοίου που ανήκει στον συνιδρυτή της Microsoft, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι, σύμφωνα με ξένα μέσα.

Συγκεκριμένα, πέντε ασθενοφόρα, ελικόπτερο και τρεις ειδικές ομάδες περίθαλψης έφθασαν επί τόπου στο σημείο, όπου άρχισε να γέρνει το πλοίο, στο Imperial Dock στο Leith του Εδιμβούργου.

Το ερευνητικό σκάφος Petrel άρχισε να γέρνει προς τη μία πλευρά περίπου στις 08:30, ενώ ιδιοκτήτης του, είναι ο συνιδρυτής της Microsoft, Πολ Άλεν. Η αστυνομία συμβούλευσε τους ανθρώπους να αποφύγουν την ζώνη και διευκρίνισε ότι το πλοίο που βρισκόταν σε πλατφόρμα συντήρησης «έφυγε» από τα στηρίγματά του.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν ένα μεγάλο πλοίο το οποίο ήταν τοποθετημένο σε πλατφόρμα συντήρησης να έχει γείρει στο ένα πλευρό. Μέλος του τοπικού συμβουλίου δήλωσε ότι το συμβάν οφείλεται στους σφοδρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος