ECDC: «Πράσινη» παραμένει η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας

«Πράσινη» παραμένει για τρίτη εβδομάδα η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας, όπως αποτυπώνεται στους εβδομαδιαίους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που δημοσιεύονται κάθε Πέμπτη. Η χώρα βρίσκεται, επίσης, στο «βαθύ πράσινο», στην καλύτερη βαθμίδα όσον αφορά τα τεστ για κορονοϊό αναλογικά με τον πληθυσμό, καθώς διενεργεί πάνω από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

ECDC: «Πράσινη» παραμένει η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας

Στον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το 4%. Σύμφωνα με το ECDC, στο «πράσινο» βρίσκονται οι χώρες εάν το ποσοστό ειδοποίησης 14 ημερών είναι χαμηλότερο από 25 περιπτώσεις ανά 100.000 και το ποσοστό θετικότητας κάτω από 4%.

Το μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας βρίσκεται στο «πορτοκαλί» στον σύνθετο δείκτη (κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών, ρυθμός των τεστ και θετικότητα), ενώ «κίτρινα» είναι τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου.

ECDC: «Πράσινη» παραμένει η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας

Οι χάρτες του ECDC βασίζονται σε δεδομένα που δηλώνονται από τις χώρες – μέλη της Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης (TESSy).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος