Ε.Κ: Σε «Σένγκεν των τηλεπικοινωνιών» με εξάλειψη κάθε πρόσθετου κόστους μεταξύ των κρατών μελών οδηγείται η Ε.Ε

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσπαθεί να εξαλείψει κάθε πρόσθετο κόστος για κλήσεις μεταξύ κρατών μελών της ΕΕ.

«Μετά από 11 έντονες ώρες διαπραγματεύσεων, πέτυχα ως διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την εξάλειψη κάθε πρόσθετου κόστους για κλήσεις μεταξύ κρατών μελών της ΕΕ», γράφει o ευρωβουλευτής του REPER, Alin Mituță στο Facebook.

O ίδιος αναφέρει ότι θα υπάρχει ένα είδος «Σένγκεν των τηλεπικοινωνιών», δηλαδή ένας χώρος όπου θα είναι δυνατή η κλήση οπουδήποτε στην ΕΕ, από το Ελσίνκι μέχρι τη Λισαβόνα, στις ίδιες τιμές όπως στη χώρα.

«Σήμερα οι πάροχοι χρεώνουν έως και 19 σεντς ανά λεπτό για αυτές τις κλήσεις. Χάρη στους νέους κανόνες, το κόστος αυτών των κλήσεων στην ΕΕ θα είναι το ίδιο με αυτό των κλήσεων σε κάθε χώρα μέλος, επομένως θα μπορούμε να επικοινωνούμε με συγγενείς και φίλους εκτός της χώρας χωρίς να ανησυχούμε για υπερβολικούς λογαριασμούς», εξήγησε ο Mituță.

«Αυτή η πλήρης κατάργηση των πρόσθετων δασμών θα γίνει το 2029 και μέχρι τότε έχουμε επιτύχει την επέκταση του σημερινού ανώτατου ορίου κατά 19 σεντς/λεπτό το πολύ», πρόσθεσε.

Επίσης, οι διατάξεις της Πράξης Διαπραγματεύσεων θα βοηθήσουν τους φορείς εκμετάλλευσης να δημιουργήσουν υποδομές 5G και οπτικών ινών ταχύτερα, φθηνότερα και χωρίς διοικητικούς φραγμούς. Η όλη διαδικασία θα ψηφιοποιηθεί και θα απλοποιηθεί, με στόχο οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ταχύτερες συνδέσεις στο διαδίκτυο και ευρύτερη κάλυψη.

Πηγή: Euractiv.ro

 Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος