Ε.Ε: Η J&J αναμένεται ότι δεν θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για τα εμβόλια

Η Johnson & Johnson αναμένεται ότι δεν θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την προμήθεια εμβολίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αφού η χορήγηση εκατομμυρίων δόσεων απαγορεύθηκε στην Ευρώπη για λόγους ασφαλείας, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι παρτίδες του εμβολίου της J&J που στάλθηκαν στην Ευρώπη προερχόμενα από εργοστάσιο των ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιηθούν προληπτικά λόγω ανησυχιών για περιστατικό επιμόλυνσης.

Ο EMA αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι 17 εκατομμύρια δόσεις δεν θα χρησιμοποιηθούν στην Ενωση. «Επειτα από την απαγόρευση χορήγησης των παρτίδων αυτών, η εταιρεία δεν αναμένεται να είναι σε θέση να προμηθεύσει 55 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος αυτού του τριμήνου», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει παραγγείλει συνολικά 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της J&J, 55 εκατομμύρια από τα οποία επρόκειτο να παραδοθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Η εταιρεία έχει προμηθεύσει μέχρι στιγμής περί τα 12 εκατομμύρια δόσεις.

«Η Johnson & Johnson παραμένει δεσμευμένη για την παράδοση 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νορβηγία και την Ισλανδία και θα συνεχίσει να ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη εγκαίρως καθώς θα αναπροσαρμόζει τους χρόνους παράδοσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της εκπρόσωπος της J&J.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος