Ε.Ε: Απαγόρευση παροχής υπηρεσιών κρυπτογράφησης στους Ρώσους πολίτες στο νέο πακέτο κυρώσεων

Array

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε ευρεία απαγόρευση στην παροχή υπηρεσιών κρυπτογράφησης στους Ρώσους ως μέρος του όγδοου γύρου κυρώσεων που εγκρίθηκαν χθες Πέμπτη.

Το νέο μέτρο αύξησε τους περιορισμούς που ίσχυαν από τον Απρίλιο του 2022, γράφει σήμερα η Rasha.

«Οι υφιστάμενοι περιορισμοί στα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης έχουν γίνει αυστηρότεροι με την απαγόρευση όλων των πορτοφολιών αποθήκευσης περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης, λογαριασμών ή υπηρεσιών φύλαξης, ανεξάρτητα από το ποσό των κεφαλαίων στο  ψηφιακό πορτοφόλι (προηγουμένως επιτρεπόταν έως και 10.000 ευρώ)», ανέφερε το δελτίο τύπου στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μετά την αποχώρηση της Visa και της Mastercard από τη ρωσική αγορά νωρίτερα εφέτος και ορισμένες τράπεζες αποκλείστηκαν από το διεθνές τραπεζικό σύστημα.

Τα κρυπτονομίσματα, ειδικά το Stubcoin, έχουν γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους μεταφοράς χρημάτων από τους Ρώσους στο εξωτερικό.

Οι φορείς παροχής υπηρεσιών κρυπτογράφησης με έδρα την ΕΕ ενδέχεται να χρειαστεί να σταματήσουν να επεξεργάζονται συναλλαγές με Ρώσους, εκτός εάν οι πελάτες είναι κάτοικοι του μπλοκ των 27 μελών, γράφει το Forbes Ρωσίας.

Οι πλατφόρμες κρυπτογράφησης εκτός ΕΕ θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, προειδοποίησε το Forbes Ρωσίας αφότου η ΕΕ εισήγαγε ένα όριο περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης για Ρώσους πολίτες στα 10.000 ευρώ τον Απρίλιο, η πλατφόρμα Binance, που είναι εγγεγραμμένη στις ΗΠΑ, ένα από τα πιο δημοφιλή χρηματιστήρια μεταξύ των Ρώσων, υιοθέτησε το ίδιο μέτρο, προσθέτει το RT.

Politika.rs

Μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος