Δυτική Όχθη: Αεροπορική επιδρομή σκοτώνει 12 Παλαιστίνιους-Νεκρός και ισραηλινός αστυνομικός  

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στη Δυτική Όχθη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 άτομα, ενώ η ισραηλινή αστυνομία είπε ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε κατά την επιδρομή.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστινιακής Αρχής (Wafa) μετέδωσε ότι δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς δίπλα στην πόλη Τουλκάρμ, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Η Wafa ανέφερε ότι επτά από τους νεκρούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι πέντε βρίσκονταν σε τζαμί εντός του καταυλισμού.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι χρησιμοποίησε ένα drone που «σκότωσε έναν αριθμό τρομοκρατών» στο στρατόπεδο Nour Shams. Επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι υπήρξε «ανταλλαγή πυρών και ρίψη εκρηκτικών μηχανισμών προς τις δυνάμεις ασφαλείας» ενώ οι μονάδες του πραγματοποιούσαν «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στο στρατόπεδο.

Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωση της ότι ένα μέλος της μονάδας συνοριακής φρουράς σκοτώθηκε «κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ένοπλους τρομοκράτες».

Ο στρατός υποστήριξε ότι πραγματοποίησε την επιδρομή την Πέμπτη στο Νουρ Σαμς «για να συλλάβει υπόπτους, να καταστρέψει υποδομές τρομοκρατών και να κατασχέσει όπλα».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος