Δυτική Όχθη: Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε σε συγκρούσεις

Array

Το πρωί, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε έναν Παλαιστίνιο στη βόρεια είσοδο της πόλης Al-Bireh κοντά στη Ραμάλα στην κεντρική Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή  της skynews, πηγές ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιώτης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των ένοπλων συγκρούσεων στην Τζενίν στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην είσοδο του κοντινού χωριού Beitin, όπου υπάρχει ένα ισραηλινό στρατιωτικό σημείο ελέγχου που το χωρίζει από την είσοδο της γειτονικής πόλης Al-Bireh, σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Οι Ισραηλινές πηγές ανέφεραν ότι, στρατιώτης που βρισκόταν στο στρατόπεδο «Βενιαμίν» στην περιοχή άνοιξε πυρ εναντίον του παλαιστίνιου νεαρού. Υποστήριξε ότι του πέταξε βόμβα μολότοφ και πέτρες. Ο στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά.

Στη βόρεια Δυτική Όχθη, Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων με Παλαιστίνιους στην Τζενίν, σύμφωνα με πηγές ισραηλινών μέσων ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της εισβολής στη Τζενίν, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε συλλήψεις Παλαιστινίων.

Από την άλλη πλευρά, μεγάλες ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στην ανατολική περιοχή της Ναμπλούς.

Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι περισσότερα από 50 στρατιωτικά οχήματα, εκτός από μεγάλες στρατιωτικές ενισχύσεις, εισέβαλαν ανατολικά της Ναμπλούς, κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα και στον Τάφο του Ιωσήφ.

Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων στον καταυλισμό Qalandia, βόρεια της Ιερουσαλήμ, ξέσπασαν συγκρούσεις και ένοπλες συγκρούσεις αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, πριν ο ισραηλινός στρατός αποσυρθεί από την περιοχή.

Μετάφραση: Ουλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος