Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Ερωτηματικά για τις συνθήκες του τροχαίου

Array

Ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί για τις συνθήκες του δυστυχήματος στο Βουκουρέστι με τουριστικό λεωφορείο το οποίο μετέφερε Έλληνες ταξιδιώτες.

Σε ενα βίντεο ντοκουμέντο, που μετέδωσε τηλεοπτικό μέσο της Ρουμανίας, επιβεβαιώνει ότι ο οδηγός αλλάζει λωρίδα την τελευταία στιγμή και κινείται προς τον δρόμο που δεν επιτρέπονται ψηλά οχήματα, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην προειδοποιητική πινακίδα.

Όπως λένε ειδικοί, το γεγονός ότι ο επαγγελματίας οδηγός του λεωφορείου δεν αντέδρασε, κάνει τις Αρχές να διερευνούν το ρόλο που έπαιξε το σύστημα πλοήγησης στο δυστύχημα.

Αθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες είναι οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία, που σχηματίζεται από τη ρουμανική αστυνομία, για τον οδηγό του πούλμαν.

Συνολικά 18 Έλληνες επέστρεψαν στην Ελλάδα, ενώ 16 από τους 23 τραυματίες παραμένουν σε νοσοκομεία. Μεταξύ των νοσηλευομένων βρίσκεται και η σύζυγός του 53χρονου που έχασε άδικα τη ζωή του, πραγματοποιώντας το ταξίδι των ονείρων του.

Οι ρουμανικές αρχές έχουν ενημερώσει όλους τους ταξιδιώτες ότι μπορούν να προσφύγουν κατά του ρουμανικού Δημοσίου για το δυστύχημα.

Στο μεταξύ σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίοδυστύχημα στο Βουκουρέστι. Στο βίντεο αποτυπώνεται ο πανικός των επιβατών, ενώ ακούγονται φωνές απόγνωσης. Ένας νεαρός συμβουλεύει έναν εκ των τραυματιών να πάρει ανάσες, ενώ ένας άλλος επιβάτης ακούγεται να λέει: “δεν μπορούν να τον βγάλουν”.

Συγκλονιστικές είναι στο μεταξύ οι μαρτυρίες των επιβατών του λεωφορείου οι οποίοι αποκαλύπτουν το χάος και τον πανικό που επικράτησε δευτερόλεπτα μετά την σύγκρουση που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό τους μέσα στις κατεστραμένες λαμαρίνες του οχήματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος