Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Αρνητικό το αλκοτέστ στον οδηγό – Σε κώμα μία εκ των τραυματιών

Array

Το χριστουγεννιάτικο ταξίδι Ελλήνων στη Ρουμανία μετατράπηκε σε τραγωδία. Ένας νεκρός και 23 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος στο Βουκουρέστι. Τουριστικό λεωφορείο που είχε ξεκινήσει από τον Βόλο και την Λάρισα, με 47 Έλληνες επιβαίνοντες, καρφώθηκε σε σιδερένιο πλαίσιο ενδεικτικό του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους, λίγα μόλις μέτρα από σήραγγα, σε κεντρικό δρόμο της πόλης του Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με την γραμματέα Επικοινωνίας της πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα, από τους 23 τραυματίες οι 16 παραμένουν στο νοσοκομείο, ενώ μία εξ αυτών έχει πέσει σε κώμα. Οι υπόλοιπο ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο της περιοχής. Στο νοσοκομείο παραμένουν και δύο έφηβοι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους αλλά συνοδεύουν τον τραυματισμένο πατέρα τους.

Όσον αφορά στον άνδρα που έχασε τη ζωή του, η κα Κωστούλα τόνισε ότι οι πληροφορίες περί ανακοπής δεν ευσταθούν. Όπως είπε, ο άνδρας ανασύρθηκε νεκρός με χτυπήματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τουριστικό γραφείο, που έχει έδρα τη Λάρισα, 6 άτομα επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο από το Βόλο, 24 από τη Λάρισα (22 πελάτες και δύο άτομα προσωπικό του γραφείου) και 17 από τη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, μαζί με τον οδηγό, επέβαιναν 48 άτομα με σκοπό να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το γεμάτο Έλληνες τουριστικό λεωφορείο προσέκρουσε σε πινακίδα σήμανσης ύψους οχημάτων στην καρδιά του Βουκουρεστίου. Η μεταλλική δοκός συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου, ενώ τα παράθυρα του πούλμαν θρυμματίστηκαν.

Είναι μια γέφυρα που βρίσκεται στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Είναι μια πινακίδα που έπεσε επάνω στο λεωφορείο. Πώς έπεσε κανείς δεν ξέρει” τόνισε στην ΕΡΤ ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνστάντζα, Θεόδωρος Σκανδαλίδης.

Για την ώρα άγνωστα παραμένουν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ διερευνάται το αν ο οδηγός είχε αναπτύξει ταχύτητα κατά την πρόσκρουση και αν δεν είδε την σήμανση για το ύψος των οχημάτων. Ο οδηγός, αλλοδαπός υπήκοος, έκανε αλκοτέστ και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Θα εξεταστεί επίσης για χρήση ναρκωτικών.

Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών. Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες. Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες.

Ο υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε με τον Ρουμάνο ομόλογό του και τον ευχαρίστησε για την άμεση κινητοποίηση των ρουμανικών αρχών. Παράλληλα ο Νίκος Δένδιας συνομίλησε και με συγγενείς των τραυματιών στο Βουκουρέστι.

Διπλωματικές Πηγές αναφέρουν ότι σχετικά με το τραγικό δυστύχημα του ελληνικού τουριστικού λεωφορείου στο Βουκουρέστι, η Πρεσβεία της Ελλάδας είναι σε επαφή με τους συγγενείς των επιβαινόντων και των τραυματιών και δεν υπάρχουν εκκρεμή αιτήματα ενημέρωσης.

Επιμέλεια: Σόνια Φίλη
Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος