Δύο μωρά πέθαναν από το κρύο σε καταυλισμό της Συρίας

Δύο μωρά, ένα εκ των οποίων ήταν επτά ημερών, πέθαναν τη νύχτα της Τετάρτης, σε καταυλισμούς εκτοπισμένων στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, λόγω του παγωμένου καιρού, καταγράφοντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή. «Όταν την άγγιξα, ήταν παγωμένη», είπε ο Mohammad AlHasan στο Al JazeeraΗ μόλις επτά ημερών κόρη του, Φατίμα, πέθανε τη νύχτα στο νοσοκομείο Αλ Ραχμάν στο Ιντλίμπ, όπου ζουν εκατομμύρια Σύροι που έχουν εγκαταλείψει τις περιοχές τους λόγω του πολέμου. 

– Καταφέραμε να προετοιμαστούμε λίγο για το χειμώνα, είπε ο Αλ-Χασαναλί 

– Αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε όλα όσα χρειαζόμασταν. Είναι δύσκολο να εξασφαλίσεις δουλειά και εισόδημα, πρόσθεσε. 

Η οικογένειά του εκτοπίστηκε πριν από επτά χρόνια από τη νότια επαρχία του Χαλεπίου, προτού μετακομίσει στον καταυλισμό εκτοπισμένων στο Laith βορειότερα, όπου από τότε ζουν σε καταυλισμούς. 

Ο Δρ Fadi Halak του νοσοκομείου AlRahman είπε ότι η Fatima αιμορραγούσε από τη μύτη και το στόμα της όταν έφτασε στο νοσοκομείο. «Γεννήθηκε εδώ πριν από μια εβδομάδα χωρίς καμία επιπλοκή», είπε ο Halak στο Al Jazeera. «Αλλά, δυστυχώς, πέθανε από το κρύο». 

Η παγωνιά που επικρατεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει επηρεάσει τη βορειοδυτική Συρία, όπου ζουν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια εκτοπισμένοι Σύροι. Περίπου 1,7 εκατομμύρια από αυτούς τους εσωτερικά εκτοπισμένους (ΕΔΠ) ζουν σε καταυλισμούς, μέσα στα σκοινιά.  

Η Amina Salameh, ένα κοριτσάκι δύο μηνών που ζούσε με την οικογένειά της στον καταυλισμό AlJabal στο βόρειο Idlib, πέθανε επίσης σήμερα το πρωί. Είχε σφυγμό όταν έφτασε στο AlRahman, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή. 

«Είχε μελανιάσει και είχε αργό σφυγμό», είπε ο γιατρός Halak. «Προσπαθήσαμε να τη ζεστάνουμε και να την ταΐσουμε», πρόσθεσε. 

Τουλάχιστον άλλα τρία παιδιά πέθαναν στο κρύο τις τελευταίες δύο εβδομάδες 

Πηγή: Kurir.rs

Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος