Δύο εκτροχιασμοί τρένων στην Ελβετία – Δεκάδες τραυματίες

Δύο ξεχωριστοί εκτροχιασμοί τρένων προκάλεσαν τους τραυματισμούς τουλάχιστον 12 ανθρώπων στην Ελβετία, ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονιού της Βέρνης.

Στο ένα περιστατικό που σημειώθηκε γύρω στις 16:30 στη γραμμή Μπιέλ-Τάουφελεν-Άνετ (με κατεύθυνση προς Μπιέλ) τα πίσω βαγόνια ενός τρένου εκτροχιάστηκαν και έπεσαν στο πλάι, με τους ελβετικούς ομοσπονδιακούς σιδηροδρόμους να αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους ότι το συγκεκριμένο τμήμα της γραμμής διακόπηκε λόγω της κακοκαιρίας.

«Υπάρχουν πολλοί τραυματίες» είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Φλουρίνα Σενκ.

Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει πόσοι ήταν οι επιβάτες των δύο τρένων.

Στο δεύτερο περιστατικό, που σημειώθηκε 20 λεπτά αργότερα σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων, στο Μπίρεν τσουμ Χοφ, ένα περιφερειακό τρένο της εταιρείας RBS (Regionalverkehr Berne-Solothurn) εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 άνθρωποι (9 ενήλικες και 3 παιδιά) σύμφωνα με τη Μαγκνταλένα Ραστ, εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας. Ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Ως αιτία του εκτροχιασμού πιθανολογούνται οι θυελλώδεις άνεμοι, αναφέρει η RBS.

Ένα χαμηλό βαρομετρικό στη νότια Αγγλία έχει προκαλέσει ισχυρούς ανέμους σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, σύμφωνα με την ελβετική μετεωρολογική υπηρεσία MétéoSuisse. Οι ριπές ανέμου συνοδεύονται συχνά από καταιγίδες. Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν το πρωί ότι η ταχύτητα των ανέμων μπορεί να φτάσει τα 80-110 χιλιόμετρα στα πεδινά και τα 100-140 χιλιόμετρα στα ορεινά.

Την στιγμή του εκτροχιασμού στο Μπίρεν τσουμ Χοφ, ένας μετεωρολογικός σταθμός που βρίσκεται στη γειτονική πόλη Κόπιγκεν κατέγραψε μια ριπή ανέμου ταχύτητας 136 χλμ./ώρα, σύμφωνα με το Meteonews.

Η Ελβετία φημίζεται για το πυκνό σιδηροδρομικό δίκτυό της και πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ταξιδέψουν με τρένο για να θαυμάσουν το τοπίο στις Άλπεις ή για να βρεθούν μέσα σε μοναδικές αμαξοστοιχίες που ανεβαίνουν στις πλαγιές των βουνών.

Τα σιδηροδρομικά ατυχήματα δεν είναι κάτι το άγνωστο, όμως συνήθως δεν προκαλούν πολλά θύματα. Το 2021 σκοτώθηκαν συνολικά οκτώ άνθρωποι και άλλοι 47 τραυματίστηκαν σε διάφορα δυστυχήματα με τρένα, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Και, μολονότι έχει αυξηθεί η χρήση του μέσου αυτού, ο αριθμός των θυμάτων σε σιδηροδρομικά ατυχήματα μειώνεται σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες.

Πηγή: letemps.ch, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος