Δομινικανή Δημοκρατία: Ο υπουργός Περιβάλλοντος δολοφονήθηκε από στενό φίλο του

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Δομινικανής Δημοκρατίας, Ορλάντο Χόρχε Μέρα, δολοφονήθηκε από έναν στενό φίλο του μέσα στο γραφείο του, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας της χώρας.

«Οι πληροφορίες που διαθέτουμε μέχρι στιγμής είναι ότι σήμερα το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος έχασε τη ζωή του σε μια ένοπλη επίθεση στο γραφείο του» είπε ο Ομέρο Φιγκερόα.

«Ο Μιγκέλ Κρους, ο φερόμενος ως δράστης, ήταν προσωπικός φίλος του υπουργού», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι έχει συλληφθεί και διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί ποιο ήταν το κίνητρό του.

ύμφωνα με τρεις πηγές του υπουργείου, ο ένοπλος μπήκε στο γραφείο του υπουργού ενώ ήταν σε εξέλιξη η εβδομαδιαία σύσκεψη με τους υφυπουργούς και άνοιξε πυρ. Εργαζόμενοι στο κτήριο είπαν ότι άκουσαν τουλάχιστον επτά πυροβολισμούς.

«Είμαστε σοκαρισμένοι από αυτό που συνέβη» ανέφερε στο Twitter το υπουργείο.

Ο 55χρονος Ορλάντο Χόρχε Μέρα ήταν νομικός και ιδρυτικό μέλος του Σύγχρονου Επαναστατικού κόμματος. Ανέλαβε υπουργός Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων τον Αύγουστο του 2020. Ήταν γιος του πρώην προέδρου της Δομινικανής Δημοκρατίας Σαλβαδόρ Χόρχε Μπλάνκο (1982-86) ενώ ο γιος του είναι βουλευτής.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος