Δολοφονία 28χρονης με σπαθί σαμουράι πάγωσε την Τουρκία – Σκληρό βίντεο

Σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία βίντεο, από τη σφαγή νεαρής από 28χρονο με σπαθί σαμουράι, σε πεζοδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Οι εικόνες είναι επεξεργασμένες, αλλά παραμένουν σκληρές.

Ανυποψίαστη περπατούσε στο Ατακσεχίρ της Κωνσταντινούπολης η νεαρή αρχιτεκτόνισσα Μπασάκ Τζενγκίζ (#BasakCengiz) , έχοντας βγει μόλις από το ξενοδοχείο της, όταν ο 28χρονος δολοφόνος την ακινητοποίησε και κυριολεκτικά την έσφαξε.

Ο 27χρονος Τζαν Γκιοκτούκ Μποζ, διέπραξε το έγκλημα που «πάγωσε» την Τουρκία.

«Είναι πιο εύκολο να σκοτώσεις μια γυναίκα. Δεν ξέρω το θύμα. Την είδα, την κυνήγησα, έβγαλα το σπαθί από την τσάντα μου και τη μαχαίρωσα 4 φορές», κατέθεσε ο δράστης.

Την υπεράσπισή του ανέλαβε η δικηγόρος μητέρα του που ζει το δικό της δράμα.

«Από τα 14 του λαμβάνει ψυχιατρικά φάρμακα, τα οποία αρνείται τα τελευταία 2-3 χρόνια, ενώ δεν θέλει να με βλέπει», δήλωσε η μητέρα του δράστη.

Συνελήφθη στο διαμέρισμά του μετά από έφοδο της αστυνομίας. Στους τοίχους και τα παράθυρα υπήρχαν χαρτιά κολλημένα με ταινία στα οποία ήταν γραμμένα διάφορα κείμενα, όπως αυτό: «Μπήξτε ένα μαχαίρι στη γυναίκα σας, πυροβολήστε με μια σφαίρα τη γυναίκα σας».

Δολοφονία 28χρονης με σπαθί σαμουράι πάγωσε την Τουρκία – Σκληρό βίντεο

Στον χώρο βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 15 ξίφη και μαχαίρια, ανάμεσά τους και το «σπαθί σαμουράι», το όπλο του εγκλήματος.

Ο τραγικός πατέρας της άτυχης κοπέλας δήλωσε ότι η κόρη του είχε μόλις αρραβωνιασθεί και είχε μεταβεί από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη για δουλειά μέχρι την Κυριακή.

Τουλάχιστον 309 είναι οι γυναικοκτονίες το 2021 στη Τουρκία, σύμφωνα με την πλατφόρμα We Will Stop Femicides (Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu).

https://twitter.com/cankulahcioglu/status/1458691723798974469?s=20

ΕΡΤ 1 – Ρεπορτάζ: Μαρία Αλεξάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος