Δοκιμές για εμβόλιο κατά του κορονoϊού από την AstraZeneca

Η AstraZeneca, μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες, δήλωσε την Τρίτη ότι ξεκίνησε κλινική δοκιμή Φάσης 1 του εμβολίου AZD7442, συνδυασμό δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων, για την πρόληψη και τη θεραπεία της CoViD-19. Στους πρώτους συμμετέχοντες ήδη χορηγείται το εμβόλιο και όλα δείχνουν ότι υπάρχει πρόοδος σχετικά με πιθανές ιατρικές λύσεις.

Ο βρετανικός φαρμακευτικός γίγαντας, που παράγει το AZD7442, ανέφερε ότι οι δοκιμές της πρώτης φάσης διεξάγονται με συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 55 ετών. Αν τα αποτελέσματα, των δοκιμών είναι ευνοϊκά θα μεταφερθεί η θεραπεία σε δοκιμές Φάσης 2 και Φάσης 3 για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, ως  πιθανή προληπτική και θεραπευτική προσέγγιση έναντι της CoViD-19.

Ο συνδυασμός των μονοκλωνικών αντισωμάτων μιμείται τα φυσικά αντισώματα που δημιουργούνται στον οργανισμό για την καταπολέμηση των λοιμώξεων, αλλά μπορεί και να συντεθεί στο εργαστήριο για τη θεραπεία ασθενειών. Ο τρόπος αυτός λειτουργεί και σε ορισμένες θεραπείες κάποιων τύπων καρκίνου. Οι εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ Regeneron και ELi Lilly δοκιμάζουν επίσης θεραπείες με βάση τα μονοκλωνικά αντισώματα για την CοVιD-19.

Η AstraZeneca, τον Ιούνιο, έλαβε χρηματοδότηση 23,7 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Οργανισμό Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας των ΗΠΑ και την Αρχή Έρευνας και Ανάπτυξης Βιοϊατρικής για να προωθήσει την ανάπτυξη θεραπειών που βασίζονται σε αντισώματα για την καταπολέμηση του νέου κορονoϊού.

ΠΗΓΗ: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος