ΔΝΤ: Υποστηρίζει τα μέτρα λιτότητας που έλαβε η Αργεντινή για τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών

Το τεχνικό επιτελείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέφρασε την υποστήριξη του στα αρχικά μέτρα που έλαβε η εκτελεστική εξουσία της Αργεντινής για τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών.

Μεταξύ των βημάτων που ανακοίνωσε ο νέος Υπουργός Οικονομίας της χώρας, Λουίς Καπούτο, είναι μια ισχυρή διόρθωση της επίσημης συναλλαγματικής ισοτιμίας, η οποία θα πάει από 400 σε 800 πέσος ανά δολάριο, και μια ισχυρή μείωση των κρατικών δαπανών με στόχο την επίτευξη δημοσιονομικής ισορροπίας και να μειώσει τη νομισματική έκδοση στη ρίζα.

«Η αποφασιστική εφαρμογή του θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της οικονομίας και θα θέσει τα θεμέλια για πιο βιώσιμη ανάπτυξη με επικεφαλής τον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε εκπρόσωπος  του ΔΝΤ.

Τόνισε ότι «το προσωπικό του ΔΝΤ και οι νέες αρχές της Αργεντινής θα εργαστούν γρήγορα την επόμενη περίοδο».«Μετά τις σοβαρές οπισθοδρομήσεις στην οικονομική πολιτική τους τελευταίους μήνες, αυτό το νέο πακέτο μέτρων αποτελεί μια καλή βάση για τη συνέχιση των συζητήσεων με στόχο τον αναπροσανατολισμό του τρέχοντος προγράμματος που υποστηρίζεται από το Ταμείο», κατέληξε ο Διευθυντής Επικοινωνιών του ΔΝΤ.

Η συμμόρφωση με αυτούς τους στόχους αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου το Ταμείο να πραγματοποιεί τριμηνιαίες εκταμιεύσεις που επιτρέπουν στη χώρα να πληρώνει τις οφειλές της στον οργανισμό και να μην πέφτει σε αθέτηση υποχρεώσεων.

Πηγή: EFE

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος