Διπλωματικός πυρετός με συνομιλίες Μέρκελ- Ολάντ και Ερντογάν-Πούτιν για τη Συρία

Την ώρα που η κατάσταση στη Συρία επιδεινώνεται ραγδαία, Γαλλία και Γερμανία διαφώνησαν δημόσια κατά την χθεσινή Σύνοδο κορυφής σχετικά με την αποπομπή ή όχι του Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Υπέρ της συμμετοχής του Σύρου προέδρου στις μελλοντικές συνομιλίες για τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία τάχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ , δευκρινίζοντας ότι είναι αναπόφευκτη η εμπλοκή του σε ενδεχόμενες πολυμερείς συνομιλίες ΗΠΑ, Ρωσίας, Ιράν, Σαουδική Αραβίας.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε ότι το μέλλον της Συρίας δεν μπορεί να εξαρτάται από τον Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος εάν δεν αποχωρήσει θα υπονομεύει την όποια μετάβαση.

Με επίκεντρο τη Συρία διεξάγονται οι συνομιλίες Ερντογάν –Πούτιν στη Μόσχα.

Ο Ασαντ δεν πρέπει να έχει ρόλο στο μέλλον της Συρίας, ούτε στην μεταβατική περίοδο, επανέλαβε ο Τούρκος Πρόεδρος, αφήνοντας αιχμές προς τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν, που χαρακτηρίζεται ως ο μοναδικός πλέον σύμμαχος του Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Από την Αγκυρα, την ίδια ώρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, υπενθύμιζε ότι σοβαρές ανησυχίες προκαλεί η στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στην εμπόλεμη ζώνη αφού επιβεβαιώνεται ότι επιχειρούν τουλάχιστον 28 μαχητικά αεροσκάφη ενώ αποστέλλονται και αντιαεροπορικά συστήματα προς το καθεστώς της Δαμασκού.

Κατακραυγή, εναντίον του καθεστώτος Ασαντ προκαλεί ο θάνατος αμάχων στην Παλμύρα, από τους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού που προσπαθεί να ανακαταλάβει την πόλη των αρχαιολογικών θησαυρών. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την περασμένη εβδομάδα έχουν σκοτωθεί δεκάδες άμαχοι στην Παλμύρα, ενώ το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαιώνει ότι σκοτώθηκαν 50 τζιχαντιστές από τα πυρά του συριακού στρατού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος