Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας – Γερμανίας: Οργή Άγκυρας για τη σύλληψη δημοσιογράφων της Σαμπάχ στο Βερολίνο

Σε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας εξελίσσεται η έφοδος στα γραφεία της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ στο Βερολίνο και η σύλληψη δύο δημοσιογράφων. Η Άγκυρα κάλεσε άμεσα για εξηγήσεις τον Γερμανό πρέσβη, κάνοντας λόγο για εσκεμμένη στοχοποίηση του τουρκικού Τύπου. Παράλληλα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναπτύσσουν τη στρατηγική τους ενόψει του δευτέρου γύρου των εκλογών, με τον Τούρκο πρόεδρο να κάνει στροφή στην εξωτερική πολιτική και την αντιπολίτευση να προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα στοχεύοντας στην ψήφο των νέων.

Σε συλλήψεις δύο δημοσιογράφων της Σαμπάχ προχώρησε η γερμανική αστυνομία

Η αστυνομία της Φρανκφούρτης πραγματοποίησε έφοδο στα σπίτια δύο στελεχών της εφημερίδας Σαμπάχ και του σταθμού AHaber. Προσήχθησαν, κατασχέθηκαν κινητά και υπολογιστές αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Κατηγορούνται για επικίνδυνη διασπορά ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, καθώς στοχοποίησαν και αποκάλυψαν στοιχεία και διευθύνσεις Τούρκων δημοσιογράφων και άλλων πολιτών, επικριτών του Ερντογάν.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί τη Γερμανία για εσκεμμένη παρενόχληση και εκφοβισμό του τουρκικού Τύπου και κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα να δώσει εξηγήσεις.

«Πυρά» Ερντογάν κατά αντιπολίτευσης – Η απάντηση Κιλιτσντάρογλου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε για άλλη μία φορά τον αντίπαλό του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για δεσμούς με την τρομοκρατία. «Είναι πλέον κατανοητό πως (η αντιπολίτευση) έχει αρχίσει να εφαρμόζουν στην πολιτική της τις μεθόδους των τρομοκρατικών οργανώσεων, με τις οποίες έχςι συμμαχήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Κιλιτσντάρογλου για εκδικητική συμπεριφορά απέναντι στους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών, επειδή δεν έλαβε τους ψήφους που περίμενε.

Ο υποψήφιος της εθνικής συμμαχίας δήλωσε πως θα προστατεύσει την πατρίδα από τους τρομοκράτες, τονίζοντας: «Δεν θα αφήσουμε την πατρίδα μας σε αυτή τη νοοτροπία που χαρακτηρίζει τους Δημοκράτες πολίτες της Τουρκίας ως Κούρδους αν τους βολεύει, ως μέλη του PKK αν τους βολεύει, ή ως Γκιουλενιστές αν τους βολεύει».

Κι ενώ απομένουν 11 ημέρες έως τον δεύτερο γύρο των εκλογών, σχεδιάζει με τα υπόλοιπα μέλη της συμμαχίας του τρόπους ώστε να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν στον πρώτο γύρο.

«Βράζει» η Τουρκία με το Charlie Hebdo

Το Charlie Hebdo έβαλε και πάλι στο «στόχαστρο» τον Ερντογάν, απεικονίζοντάς τον γυμνό στην μπανιέρα, να παθαίνει ηλεκτροπληξία, με τίτλο, «Μόνο το μοιραίο θα μας βοηθήσει να τον ξεφορτωθούμε».

Επιμέλεια: Κάλλη Λέκκα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος