Διορία 10 ημερών στην VW από την Κομισιόν για εξηγήσεις σχετικά με τη νέα υπόθεση υψηλών εκπομπών CO2

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει διορία δέκα ημερών στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen προκειμένου να διευκρινίσει ποια μοντέλα και πόσα ακριβώς αυτοκίνητα αφορά η νέα ομολογία για παρατυπίες αναφορικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) εκατοντάδων χιλιάδων οχημάτων που ξεπερνούσαν τα όρια που διαφήμιζε η ίδια η εταιρεία.

Ο Επίτροπος Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε απέστειλε « διάβημα» στο γενικό διευθυντή της VW ζητώντας “διευκρινίσεις” και του έδωσε διορία δέκα ημερών για να απαντήσει, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί στενά τις εκπομπές CO2 που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Κάθε χρόνο η Επιτροπή δημοσιεύει έναν κατάλογο με τις επιδόσεις όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών στην εκπομπή καυσαερίων. Αν ένας κατασκευαστής ξεπερνά το όριο που έχει τεθεί από τις Βρυξέλλες, μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο: αυτό συνέβη το 2013 με την Autovaz (της επιβλήθηκε πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ) και τη Ferrari (20.000 ευρώ).

Η Επιτροπή αποφάσισε να καθυστερήσει τη δημοσιοποίηση αυτής της έκθεσης «προκειμένου να δοθεί μια ευκαιρία στη Volkswagen. Θέλουμε πρώτα να ακούσουμε τι έχουν να πουν και κατόπιν θα κάνουμε τις εκτιμήσεις μας», αναφέρει η Κομισιόν.

Ωστόσο, εκπρόσωποι της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, απαντούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «η εσωτερική έρευνα», στο πλαίσιο της οποίας η VW παραδέχτηκε ότι εντοπίστηκαν «παρατυπίες» στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 800.00 οχήματα, και ότι ήταν σε θέση να παραποιεί και τα αποτελέσματα των ελέγχων για την εκπομπή οξειδίου του αζώτου (NOx).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος