Δημοσκόπηση – ΗΠΑ: Το 64% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων δεν θέλουν τον Μπάιντεν στην προεδρία το 2024

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν, αντιμετωπίζει ανησυχητικά επίπεδα αμφιβολίας από το εσωτερικό του κόμματός του, με το 64% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων να δηλώνουν ότι θα προτιμούσαν κάποιον άλλον στην προεδρική εκστρατεία του 2024, σύμφωνα με δημοσκόπηση των New York Times/Siena College, καθώς ψηφοφόροι σε εθνικό επίπεδο έχουν δυσαρεστηθεί από την ηγεσία του, δίνοντάς του ένα πενιχρό ποσοστό έγκρισης που υπολογίζεται στο 33%.

Οι ευρέως διαδεδομένη ανησυχία για την οικονομία και τον πληθωρισμό οδήγησε σε σκοτεινή περίοδο, τόσο για τον κ. Μπάιντεν όσο και για την πορεία του έθνους. Πάνω από τα τρία τέταρτα των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων βλέπουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, υπάρχει μια διάχυτη αίσθηση απαισιοδοξίας που καλύπτει κάθε γωνιά της χώρας, κάθε ηλικιακή και φυλετική ομάδα, πόλεις, προάστια και αγροτικές περιοχές, καθώς και πολιτικά κόμματα.

Μόνο το 13 % των Αμερικανών ψηφοφόρων είπε ότι το έθνος ήταν στο σωστό δρόμο – το χαμηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί στις δημοσκοπήσεις των Times από τα βάθη της οικονομικής κρίσης, πριν από περισσότερο από μια δεκαετία.

Η απαντήσεις των ψηφοφόρων στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο σωστό δρόμο ή οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση;», οπτιοκοποιούνται στο παρακάτω διάγραμμα.

Δημοσκόπηση – ΗΠΑ: Το 64% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων δεν θέλουν τον Μπάιντεν στην προεδρία το 2024

Για τον Μπάιντεν, αυτή η ζοφερή εθνική προοπτική έχει ωθήσει το ποσοστό αποδοχής της εργασίας του σε επικίνδυνα χαμηλό σημείο. Η ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση είναι συντριπτική, γεγονός αναμενόμενο, αλλά περισσότερα από τα δύο τρίτα των ανεξάρτητων αποδοκιμάζουν την απόδοση του προέδρου και σχεδόν οι μισοί τον αποδοκιμάζουν έντονα. Μεταξύ των Δημοκρατικών, το ποσοστό αποδοχής του ανέρχεται στο 70%, σχετικά χαμηλό ποσοστό για έναν πρόεδρο, ειδικά ενόψει της ενδιάμεσης θητείας του 2022, όταν ο κ. Μπάιντεν έπρεπε να συγκεντρώσει τους Δημοκρατικούς στις κάλπες για να διατηρήσει τον έλεγχο του Κογκρέσου.

Πηγή: The New York Times

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος