Δήμαρχος Μαριούπολης: Βρισκόμαστε στα χέρια των κατακτητών – Άμεση ανάγκη για πλήρη εκκένωση αμάχων

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πόλη του βρίσκεται «στα χέρια των κατακτητών» μετά από μια εβδομαδιαία πολιορκία από τις ρωσικές δυνάμεις που ισοπέδωσαν την πόλη, άφησαν άγνωστο αριθμό νεκρών αμάχων και ανάγκασαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν από το σπίτι τους.

«Δεν είναι όλα στο χέρι μας», είπε ο Βαντίμ Μποϊτσένκο, ο φιλοκυβερνητικός δήμαρχος της Μαριούπολης, σε ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη. «Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε στα χέρια των κατακτητών» τόνισε, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Ο Μποϊτσένκο ζήτησε την πλήρη εκκένωση του εναπομείναντος πληθυσμού της Μαριούπολης, η οποία είχε πληθυσμό πάνω από 400.000 προτού η Ρωσία ξεκινήσει την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. 24.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, περίπου 160.000 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, όπου είναι αδύνατο να ζήσουν επειδή δεν υπάρχει νερό, ηλεκτρισμός, θερμότητα, σύνδεση», είπε. «Και είναι πραγματικά τρομακτικό».

Σχεδόν 5.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μαριούπολη κατά τη διάρκεια της ρωσικής πολιορκίας, εκ των οποίων περίπου 210 ήταν παιδιά. Αυτά τα στοιχεία έδωσε νωρίτερα στα μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος της Μαριούπολης. Επίσης, καταστράφηκαν τρία νοσοκομεία και υπέστησαν ζημιές άλλα επτά. Επιπλέον, υπέστησαν ζημιές 57 σχολεία και 70 νηπιαγωγεία. Δύο εργοστάσια, ένα λιμάνι και μια στρατιωτική μονάδα υπέστησαν επίσης ζημιές στην πόλη.

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος