Δίκη για το Μάτι: Ποινική δίωξη σε βάρος του Ν. Τόσκα για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, ζήτησε δικηγόρος πολυεγκαυματία

Σύνοψη
  • Καταλογίζουν στον πρώην υπουργό ότι «εψεύσθη σε δύο σημεία» όταν κατέθεσε στη δίκη για την τραγωδία

Κατά τη σημερινή δικάσιμο της 26-03-2024 ενώπιον του ΣΤ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, στη δίκη που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι στις 23-07-2018, ο κ. Παναγιώτης Μπαλακτάρης, συνήγορος παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας της πολυεγκαυματία κας Ιωάννας Γατοπούλου, υπέβαλε αίτημα ενώπιον του Δικαστηρίου ώστε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης κατ’ άρθρο 39 ΚΠΔ και να ασκηθεί ποινική δίωξη στον πρώην Υπουργό κ. Νικόλαο Τόσκα για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, καθώς εψεύσθη σε δύο σημεία κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον του Δικαστηρίου.

Πρώτον, ο κ. Τόσκας αρνήθηκε ότι έδινε ο ίδιος εντολές σε επιχειρησιακό επίπεδο ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του και οι κατηγορούμενοι είπαν το αντίθετο και δεύτερον ο κ. Τόσκας κατέθεσε ότι δεν γνώριζε για την εκτροπή του ελικοπτέρου FLOGA 1 από το Νταού Πεντέλης με κατεύθυνση τη MOTOR OIL, ενώ από τις υπόλοιπες καταθέσεις και τις απολογίες προέκυψε ότι το γνώριζε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος