Διέξοδο στον Βλαντιμίρ Πούτιν δίνει το Ηνωμένο Βασίλειο

Η βρετανική κυβέρνηση δίνει πιθανή διέξοδο στον Πούτιν από την Ουκρανία κρατώντας αποστάσεις από τις δηλώσεις Μπάιντεν.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Το μέλλον του Βλαντιμίρ Πούτιν «εναπόκειται στον ρωσικό λαό», υπογράμμισε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Nadhim Zahawi, καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποστασιοποιήθηκε από την πρόταση του Τζο Μπάιντεν ότι ο Ρώσος πρόεδρος πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία.

Τα σχόλια του Βρετανού υπουργού για τη διακυβέρνηση της Ρωσίας έγιναν κατά την διάρκεια των κυριακάτικων συνεντεύξεων του στα βρετανικά μέσα ενημέρωση, και αφού ο Λευκός Οίκος υποχώρησε στις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ στην τελική ομιλία της ευρωπαϊκής περιοδείας του χθες το βράδυ.

Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι ο ρωσικός λαός έχει εξαντλήσει την υπομονή του με αυτό που συμβαίνει, προσθέτοντας: «Υποπτεύομαι ότι η πλειοψηφία των Ρώσων βλέπει την εισβολή ως παράνομη και θέλει να τελειώσει αυτός ο πόλεμος».

Η Βρετανία μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότο η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να άρει τις κυρώσεις στη Ρωσία εάν συμφωνηθεί μια ειρηνευτική συμφωνία.

Η υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, χρησιμοποίησε μια συνέντευξη της στην Κυριακάτικη Telegraph για να στείλει το μήνυμα διεξόδου, εάν ο Πούτιν αποχωρήσει από την Ουκρανία και δεσμευτεί ότι δεν «δεν θα επιτεθεί περαιτέρω» – αν και είπε ότι οι κυρώσεις «επιστροφής» θα κρατηθούν ως αποθεματικό.

Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Zahawi επιβεβαίωσε στο Sky News ότι δεν θα υπάρξει άρση των κυρώσεων μέχρι να υπάρξει πλήρης κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος