«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης στην Ουκρανία και την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης», τονίζει σε δήλωσή του ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, António Vitorino.
Επαναλαμβάνουμε την έκκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres για άμεση παύση των εχθροπραξιών και προστασία των αμάχων και των μη στρατιωτικών υποδομών.
Τα οκτώ χρόνια συγκρούσεων στην Ουκρανία έχουν εκτοπίσει πάνω από 1,4 εκατομμύρια ανθρώπους που τώρα βασίζονται σε ανθρωπιστική βοήθεια για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Αυτή η κλιμάκωση θα αυξήσει την ανάγκη για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και θα επιδεινώσει την κατάσταση εκατομμυρίων οικογενειών.
Ο ΔΟΜ, μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη και την ανθρωπιστική κοινότητα, δεσμεύεται να παραμείνει και να συνεχίσει την παροχή ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό της Ουκρανίας και είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις ανθρωπιστικές ανάγκες που θα προκύψουν, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τους εταίρους.
Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε με έναν ουδέτερο και αμερόληπτο τρόπο, προτεραιοποιώντας το ανθρωπιστικό καθήκον».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος