Διεθνής καταδίκη της εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από την Β. Κορέα

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά καταδίκασαν το Σάββατο «με τον πιο έντονο τρόπο» την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά καταδίκασαν το Σάββατο «με τον πιο έντονο τρόπο» την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα στη θάλασσα στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Ιαπωνίας, λέγοντας ότι απαιτείται ενιαία απάντηση από τη διεθνή κοινότητα.

«Η πράξη αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΣΑΗΕ) και απειλεί την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», ανέφεραν οι υπουργοί Εξωτερικών σε ανακοίνωσή τους μετά τη συνάντησή τους στο περιθώριο μιας διάσκεψης για την ασφάλεια στο Μόναχο.

«Η απερίσκεπτη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας απαιτεί μια ενιαία απάντηση από τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων περαιτέρω σημαντικών μέτρων που λαμβάνονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», πρόσθεσαν.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ είχαν επίσης καταδικάσει την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου, λέγοντας ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τη χώρα και τους συμμάχους τους στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουν την προστασία του αμερικανικού εδάφους και των συμμάχων τους Δημοκρατία της Κορέας και Ιαπωνία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Άντριεν Γουότσον.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος