Διεθνής καταδίκη για τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Ταυτόχρονα παρέσχε πλήρη υποστήριξη στο Ισραήλ.

«Οι τρομακτικές ειδήσεις μας έρχονται σήμερα από το Ισραήλ. Η επίθεση με ρουκέτες από τη Γάζα και η κλιμακούμενη βία μας συγκλονίζει βαθύτατα», έγραψε ο γερμανός καγκελάριος στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα X (πρώην twitter). «Η Γερμανία καταδικάζει τις επιθέσεις της Χαμάς και είναι στο πλευρό του Ισραήλ», καταλήγει το μήνυμα του Σολτς.

Αλλά και η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε σήμερα το πρωί «Η Γερμανία καταδικάζει σθεναρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ»

Το Ισραήλ «έχει την πλήρη αλληλεγγύη μας» και το «δικαίωμα, με βάση το διεθνές δίκαιο, να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην τρομοκρατία», πρόσθεσε η ίδια σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Αλλά και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ αναφέρει: “Καταδικάζω απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις που πλήττουν τώρα το Ισραήλ. Εκφράζω την απόλυτη αλληλεγγύη μου στα θύματα, στις οικογένειες τους και τους κοντινούς ανθρώπους τους.”

Από την πλευρά του, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σήμερα ότι η Γαλλία καταδικάζει με τον πλέον σθεναρό τρόπο «τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είναι σε εξέλιξη κατά του Ισραήλ και των πολιτών του» και ότι εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της με το Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή της η Ιταλική κυβέρνηση αναφέρει:

«Η ιταλική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τη βάναυση επίθεση που λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ. Καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη συνεχιζόμενη τρομοκρατία και βία κατά αθώων πολιτών. Ο τρόμος δεν θα επικρατήσει ποτέ. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών,Αντόνιο Ταγιάνι με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ προειδοποιεί τους Ιταλούς που βρίσκονται στη λωρίδα της Γάζας:

«Η Μονάδα Κρίσης και το Προξενείο στην Ιερουσαλήμ βρίσκονται σε επαφή με τους Ιταλούς στη #Γάζα. Η ασφάλεια των συμπολιτών μας αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Προτρέπουμε προσοχή. Παρακολουθούμε την κλιμάκωση της βίας. Είναι σημαντικό να κατεβάσετε την εφαρμογή “Μονάδα κρίσης” και να ενεργοποιήσετε τη γεωγραφική τοποθεσία».

Ανταπόκρισεις: Γερμανία – Γιώργος Παππάς, Ιταλία – Κρίστιαν Μαυρής, Γαλλία- Θωμαΐς ΠαπαΪωάννου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος