Σενάρια στα διεθνή ΜΜΕ για την υγεία του Βλαντίμιρ Πούτιν: Ίσως είναι σοβαρά άρρωστος

Δημοσιεύματα που αφορούν στην υγεία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν βλέπουν φιλοξενούν τις τελευταίες ημέρες διεθνή ΜΜΕ, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου.

The Week: Φήμες ότι ο Πούτιν είναι σοβαρά άρρωστος

Το Κρεμλίνο έχει μεν επιμείνει δημόσια ότι η ψυχική κατάσταση του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «φυσιολογική», ωστόσο επιμένουν οι φήμες ότι «θα μπορούσε να είναι σοβαρά άρρωστος ή ακόμη και να πεθάνει» αναφέρει το βρετανικό The Week.

Ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε «φουσκωμένος, παράλογος και χωρίς την ψυχρότητα για την οποία φημιζόταν» τις εβδομάδες πριν από την εισβολή στην Ουκρανία. Και καθώς ο πόλεμος ξεκίνησε χωρίς άμεσο νικηφόρο αποτέλεσμα γι’ αυτόν, ήταν επιρρεπής «σε εκρήξεις θυμού».

Politico: Το κοινό παρακολουθεί τον Πούτιν σε αδιάκοπες «τηλεοπτικές ταραχές»

Καθώς ο κόσμος παρακολούθησε τις «αδιάκοπες τηλεοπτικές ταραχές» του Πούτιν και την ευκολία με την οποία απείλησε με πυρηνικό πόλεμο, «ίσως είναι καιρός να επανεξετάσουμε την υπόθεση ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι ένας ψυχρόαιμος πολιτικός που παίρνει “λογικές”, αν και βαθιά ανεπιθύμητες, αποφάσεις» αναφέρει σε άρθρο του ο Paul Taylor για το Politico.

Telegraph: Οι 5 ενδείξεις για το ότι ο Πούτιν ίσως είναι βαριά άρρωστος

Σε «αυξανόμενες ενδείξεις» ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια αναφέρεται δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, παρουσιάζοντας μάλιστα πέντε στοιχεία τα οποία δείχνουν να οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Ως εκ τούτου, η απόφαση του Πούτιν να εισβάλει σε όλη την Ουκρανία θα μπορούσε, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, να έχει επηρεαστεί και από μια ενδεχόμενη ταχεία επιβάρυνση της υγείας του.

Η εμφάνιση του Ρώσου προέδρου

Ο Πούτιν αρκετά πρόσφατα εμφανίστηκε «πιο φουσκωμένος στο πρόσωπο και το λαιμό». Αυτό οδήγησε σε σενάρια, σύμφωνα πάντα με την Telegraph, ότι μπορεί να υποβάλλεται σε θεραπεία με στεροειδή. Οι παρενέργειες των στεροειδών περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από κρυολόγημα αλλά και «αλλαγές διάθεσης και συμπεριφοράς.

Οι συναντήσεις – επαφές σε μακριά τραπέζια

Τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από κορωνοϊό και μάλιστα να νοσήσουν πολύ βαριά. Έτσι, υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με το γιατί ο Πούτιν επέλεξε να κάτσει σε ένα τραπέζι μήκους 13 μέτρων μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν σε συνάντησή τους λίγο πριν το ξέσπασμα του πολέμου.

Τι λένε οι μυστικές υπηρεσίες

Ο Μάρκο Ρούμπιο, μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών στο Κογκρέσο, έχει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και δήλωσε πως «μακάρι να μπορούσα να πω περισσότερα, αλλά προς το παρόν, μπορώ να πω μόνο ότι είναι εμφανές πως κάτι δεν πάει καλά με τον Πούτιν. «Ήταν πάντα δολοφόνος, αλλά τώρα το πρόβλημα φαίνεται διαφορετικό και σοβαρό. Φαίνεται να έχει κάποια θέματα υγείας νευρολογικής φύσης» φέρεται να λέει.

Ρώσος ακαδημαϊκός: Ο Πούτιν έχει πάρκινσον και καρκίνο

Υπενθυμίεται ότι τον Νοέμβριο του 2020, ο καθηγητής Βαλερί Σολοβέι, πρώην ιστορικός στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, είπε ότι ο Πούτιν μπορεί να έχει νόσο του πάρκινσον και καρκίνο. Είχε ακόμα εκτιμήσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να παραιτούνταν μέσα στο 2021 λόγω φόβων για την υγεία του. Πάντως τότε, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς ως «απόλυτες ανοησίες» διαβεβαιώνοντας ότι «όλα είναι καλά με τον πρόεδρο».

Επιταχυνόμενο χρονοδιάγραμμα 

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Πούτιν ποτέ δεν βιάζεται, ιδιαίτερα όταν λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν επιθετικές ενέργειες. Το εν λόγω δημοσίευμα μάλιστα παραθέτει ως παράδειγμα τον πόλεμο στη Γεωργία το 2008 όσο και την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Για τους λόγους αυτούς, πολλοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο Πούτιν θα προσπαθούσε να αποσπάσει σταδιακά τμήματα της Ουκρανίας χωρίς να κάνει μια ολική εισβολή. Πολλοί δεν μπορούν να ψυχολογήσουν την απόφασή του να εισβάλει ολοκληρωτικά σε μια χώρα 44 εκατομμυρίων κατοίκων με στρατιωτική δύναμη αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Η κίνηση αυτή, σημειώνει η Telegraph, ενισχύει την υποψία ότι ενδεχομένως ο Πούτιν δεν έχει «άπλετο χρόνο ζωής μπροστά του».

Πηγές: Telegraph.co.uk / theweek.co.uk / Politico

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος