Διάρκειας μίας ώρας η επικοινωνία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν – Προσπάθεια για ειρηνευτική διαμεσολάβηση

Aνταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν Η συζήτηση κράτησε περίπου μία ώρα. Κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνομιλίας, ο Πρόεδρος Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, επανέλαβε την έκκληση προς τον Ρώσο πρόεδρο: «Ας ανοίξουμε μαζί τον δρόμο για την ειρήνη».

Κατά τη συζήτηση, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος της Ουκρανίας με ειρηνικές μεθόδους το συντομότερο δυνατό. Δηλώνοντας ότι μια επείγουσα γενική κατάπαυση του πυρός όχι μόνο θα αμβλύνει τις ανθρωπιστικές ανησυχίες στην περιοχή, αλλά θα παρέχει επίσης την ευκαιρία να αναζητηθεί πολιτική λύση.

Ο Ερντογάν τόνισε τη σημασία της λήψης επειγόντων μέτρων για την εξασφάλιση κατάπαυσης του πυρός, το άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων και την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας. Δηλώνοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ουκρανική πλευρά και άλλες χώρες, ο Πρόεδρος Ερντογάν φέρεται είπε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για διεξαγωγή συνολικών διαπραγματεύσεων και επίτευξη αποτελεσμάτων.

Δείτε επίσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος