Διαγωνισμός για την «Πλατινένια Πουτίγκα» της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ανοίγει ο διαγωνισμός για το κέικ που θα σηματοδοτήσει το πλατινένιο ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Διαγωνισμός Πλατινένιας Πουτίγκας (Platinum Pudding) θα ξεκινήσει στις 7 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την εβδομάδα που αρχίζει στις 14 Μαρτίου.

Ο νικητής του Διαγωνισμού καθώς και η νικήτρια συνταγή θα ανακοινωθούν στον ιστότοπο του διοργανωτή, Fortnum and Mason, ένα από τα παλαιότερα παραδοσιακά πολυκαταστήματα του Λονδίνου.

Στόχος του διαγωνισμού σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι να «δημιουργήσει ένα πιάτο που μπορεί να είναι μέρος αυτής της ιστορικής στιγμής και να απολαύσουν οι επόμενες γενιές».

«Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο να βρει μια ολοκαίνουργια δημιουργία πουτίγκας που μπορεί να αφιερωθεί στην Αυτή Μεγαλειότητα, για να ευχαριστήσει και να τιμήσει τη Βασίλισσα για 70 χρόνια υπηρεσίας στο έθνος και την Κοινοπολιτεία».

Η στέψη της Βασίλισσας είχε εμπνεύσει το πιάτο Coronation Chicken που δημιουργήθηκε για την περίσταση. Δημιουργήθηκε από το Le Cordon Bleu London, τη σχολή μαγειρικής, για το γεύμα της Στέψης το 1953 στο Great Hall of Westminster School και γράφτηκε στο μενού ως Poulet Reine Elizabeth.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι Βρετανοί πολίτες άνω των οκτώ ετών, είτε πρόκειται για άτομα, οικογένειες, σχολικές τάξεις, κοινοτικές ομάδες, εταιρείες και άλλους φορείς.

Η νικητήρια πουτίγκα θα σερβιριστεί στο The Big Jubilee Lunch, ένα δίκτυο κοινοτικών πάρτι που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Το τριήμερο 3-5 Ιουνίου έχει κηρυχτεί επίσημη αργία για να εορταστεί το Πλατινένιο Ιωβηλαίο σε όλη τη χώρα με πλήθος εκδηλώσεις.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος