Διαφορετικά φέτος τα Χριστούγεννα στη Βαρσοβία

Φέτος, ένα τραμ διακοσμημένο με χριστουγεννιάτικα στολίδια θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη Βαρσοβία. Από τις 4 Δεκεμβρίου, οι κάτοικοι της Βαρσοβίας  μπορούν επίσης να θαυμάζουν τον ειδικό φωτισμό, ενώ σε επιλεγμένες ημέρες, ορισμένοι δρόμοι θα μετατραπούν σε δρόμους χωρίς αυτοκίνητα. 
Το χριστουγεννιάτικο τρένο του μετρό ξεκίνησε την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου από τον σταθμό του Πρίγκιπα  Janusz. Διακοσμημένο με λάμπες σε  κόκκινα και μπλε χρώματα, θα έχει δρομολόγια έως τις 6 Ιανουαρίου (Τα Θεοφάνεια). Την 1η Δεκεμβρίου φωταγωγήθηκε χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του Κάστρου.
Στην γιορτή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου βρέθηκε ο δήμαρχος της Βαρσοβίας. ” Ξέρω ότι πολλοί από εμάς ανησυχούμε για την πανδημία, το ακριβό τίμημα ή το εγκόσμιο σκοτάδι που πέφτει γρήγορα τον Δεκέμβριο. Δεν υπάρχει καμία συμβουλή για αυτό, αλλά θέλουμε να σας δώσουμε λίγη ελπίδα πριν από τα Χριστούγεννα. Ας είναι αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Βαρσοβίας, το οποίο ανάβουμε σήμερα, σύμβολο ελπίδας ότι η φωτεινότητα θα έρθει μετά το σκοτάδι, ο ήλιος μετά την καταιγίδα και η χαρά μετά τον κόπο. Και κάθε σκοτάδι μπορεί να φωτιστεί με καλό ζεστό φως. Σας το εύχομαι όχι μόνο για τα Χριστούγεννα”, είπε ο δήμαρχος της Βαρσοβίας, Rafał Trzaskowski.
Το πιο σημαντικό μέρες του εορτασμού είναι θρησκευτικό. Πολλοί άνθρωποι,  που πιστεύουν στον Θεό, τηρούν της χριστουγεννιάτηκες παραδόσεις. Πολωνία έχει πάρα πολλές τέτοιες παραδόσεις και μια από αυτές είναι μαζική συμμετοχή των πιστών στην ειδική ακολουθεία των Χριστουγέννων, που γίνεται στις 12 το βράδυ στις εκκλησίες όλης της Πολωνίας.
Επιμέλεια: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος