Διαφωνεί ο Σεργκέι Λαβρόφ με την ιδέα του πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ρωσία, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Η ιδέα της εισαγωγής των πιστοποιητικών εμβολιασμού  για την COVID-19 στην  ΕΕ έρχεται σε αντίθεση με την αρχή του εθελοντικού εμβολιασμού, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Ουζμπέκο ομόλογο του, αναφερόμενος στο ζήτημα της θέσπισης «διαβατηρίων Covid-19» στην ΕΕ, υποστήριξε πως αυτό εξακολουθεί να είναι μια ιδέα η οποία αναπτύσσεται.

Όπως γράφουν οι συνάδελφοί σας στην Ευρώπη, είπε, είναι αντιληπτή η διφορούμενη στάση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και στη Δημοκρατία των Βρυξελλών. Αυτό λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, υπογράμμισε.

Πολλοί εκφράζουν την ακόλουθη σκέψη: “σε περίπτωση που υιοθετηθεί ένα διαβατήριο covid», τότε  αυτό θα έρθει σε αντίθεση με την αρχή του εθελοντισμού.  Αυτό θα σημαίνει επίσης ότι οι άνθρωποι θα εξαναγκάζονται στον εμβολιασμό με βία, εάν φυσικά οι άνθρωποι θα επιθυμούν να μετακινηθούν και στην Ευρώπη, εκτός των κρατών μελών της ΕΕ. Οι πολίτες δύσκολα θα μπορέσουν να φανταστούν έτσι τη ζωή τους”,  εξήγησε ο Ρώσος υπουργός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος