Δέσμευση Γαλλίας και Γερμανίας για κοινές ενέργειες στήριξης της οικονομίας από τον πληθωρισμό

Array

Κοινές πολιτικές θα ακολουθήσουν, Γαλλία και η Γερμανία,  για να προστατεύσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας και παράλληλα να αντιμετωπίσουν τον υψηλό πληθωρισμό.

Οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών έστειλαν από την Πράγα  όπου συναντώνται οι υπουργοί της ευρωζώνης  και πολιτικό μήνυμα  ενότητας καθώς η δέσμευση τους αυτή έρχεται μία ημέρα αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκιa της κατά 75 μονάδες βάσεις και δεσμεύθηκε για περαιτέρω αυξήσεις, θέτοντας ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, παρά το γεγονός ότι η ευρωζώνη φαίνεται να οδεύει προς ύφεση τον χειμώνα.

Ο Κρίστιαν Λίντνερ σημείωσε επ’ αυτού  ότι, η ΕΚΤ έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού. Και αυτό είναι και δικό μας καθήκον – η αντιμετώπιση του πληθωρισμού μέσω της δημοσιονομικής πολιτικής, πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ, δηλώνοντας ότι, «θα προστατεύσουμε τα νοικοκυριά μας από τις επιπτώσεις των υψηλών τιμών. Θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που πλήττονται από τις υψηλές τιμές του αερίου και του ηλεκτρικού».

Οι δύο χώρες όπως και άλλοι εταίροι τους στην Ευρώπη έχουν ανακοινώσει πακέτα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να βοηθήσουν τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος