Δεν υπάρχει κρίση για τους τραπεζίτες την εποχή της πανδημίας

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε το καλύτερο ετήσιο κέρδος σε μια δεκαετία το 2021 και ότι άφησε πίσω της το μεγαλύτερο μέρος του κόστους της πολυετούς διαδικασίας αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων. 

Τα καθαρά κέρδη όλο το χρόνο αυξήθηκαν τέσσερις φορές σε σύγκριση με το 2020, στα 2,5 δισ. ευρώ, που είναι το καλύτερο αποτέλεσμα της Deutsche Bank από το 2011, αναφέρει το πρακτορείο AP.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 6,0% στα 25,4 δισ. ευρώ.

Το τέταρτο τρίμηνο, η τράπεζα κατάφερε να πραγματοποιήσει καθαρά κέρδη 82 εκατ. ευρώ παρά το υψηλότερο υπόλοιπο κόστος αναδιάρθρωσης ύψους 456 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της αποζημίωσης για τους υπαλλήλους που κηρύχθηκαν απολυμένοι.

Η τράπεζα έχει προτείνει μέρισμα 20 λεπτών του ευρώ ανά μετοχή για το 2021, το πρώτο που θα διανεμηθεί στους μετόχους από το 2018.

Τη μεγαλύτερη συμβολή στο θετικό οικονομικό αποτέλεσμα της Deutsche Bank έδωσε ο επενδυτικός κλάδος της, ο οποίος κατέγραψε κέρδη προ φόρων ύψους 3,7 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 17%.

Η τράπεζα μείωσε επίσης τις απώλειες από δάνεια που δεν αποπληρώνονται κατά 71 % πέρυσι, χάρη στο επιχειρηματικό περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων και της οικονομικής ανάκαμψης από το στέμμα της κρίσης, αναφέρει το Tanjug.

Η Deutsche Bank δήλωσε επίσης ότι έχει ήδη καλύψει το 97% των δαπανών αναδιάρθρωσης που είχαν προβλεφθεί μέχρι το τέλος του 2022.

Επιμέλεια: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος