Δεν στέλνει του S-400 o Ερντογάν στην Ουκρανία – Τι μεταδίδουν οι Ρώσοι

Αρνητική ήταν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria, η απάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν στο αίτημα των Αμερικανών να δώσει το ρωσικής κατασκευής πυραυλικό σύστημα των S-400 στην Ουκρανία. Να σημειωθεί ότι ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου, Φαχρετίν Αλτούν, είχε καλέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να παραδώσουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 και τους πυραύλους Patriot στην Τουρκία «χωρίς προϋποθέσεις».

Όπως είχαν αποκαλύψει οι ΝY Times, μετά την ανεπίσημη πρόταση των ΗΠΑ, το αντάλλαγμα για μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να είναι η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα συμπαραγωγής των σύγχρονων μαχητικών F-35 από το οποίο είχε αποκλειστεί μετά την αγορά των ρωσικών S-400, ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα αεράμυνας.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ζητεί από συμμάχους που διαθέτουν οπλικά συστήματα ρωσικής κατασκευής, όπως το αντιαεροπορικό σύστημα S-300 και το S-400, να εξετάσουν το ενδεχόμενο να τα στείλουν στο Κίεβο, για να αμυνθεί έναντι της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία που άρχισε την 24η Φεβρουαρίου.

Τι δήλωσε για τα F-16 ο Ερντογάν μετά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος βρέθηκε στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία, αναφέρθηκε και στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τα αεροσκάφη F-16 υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει θετική προσέγγιση τόσο για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών όσο και για την αγορά καινούργιων.

«Ο Μπάιντεν μου είπε: ”Θα παρουσιάσω τη θετική μου προσέγγιση στο Κογκρέσο για αυτό το θέμα και θα παρακολουθήσω το θέμα”. Υπήρχαν δηλώσεις προς την κατεύθυνση. Ελπίζω ότι αν το αποτέλεσμα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση, αν τελειώσει, τότε θα έχουμε την ευκαιρία να τελειώσουμε γρήγορα τον εκσυγχρονισμό των νέων F-16 που θα αγοράσουμε και αυτών που έχουμε», επισήμανε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος